Potpuni HAOS u teniskom sportu!

Autor:

Sport

06.09.2022

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanja je toliko, a odgovora, barem za sada nema.

Potpuni HAOS u teniskom sportu!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal

US open, poslednji ovogodišnji Grend slem ulazi u svoju završnicu, a potpuno je jasno da će njegov ishod od narednog ponedeljka dovesti do tektonskih poremećaja kada je ATP lista najboljih tenisera planete u pitanju.

Trenutni svetski "broj jedan" Danil Medvedev je okončao takmičenje u osmini finala. Identično "ostvarenje" načinio je i Rafael Nadal usled čega je otvoren veliki broj pitanja.

Naime, od ponedeljka 12. septembra svetski tenis će dobiti novog najboljeg igrača planete. Ko će to biti, u ovom momentu je teško prognozirati, ali su moguća tri scenarija.

Foto: atptour.com/printscreen

Aktuelna ATP lista najboljih tenisera planete

 

1. scenario:

Rafael Nadal i pored poraza u osmini finala može stići do prvog mesta na ATP listi, ali za to mu je neophodno da niti Karlos Alkaraz, niti Kasper Rud ne stignu do finala ovogodišnjeg US opena.

2. scenario:

Kasper Rud može po prvi put u profesionalnoj karijeri da se domogne ATP lovorika ukoliko osvoji US open, ili da bude poražen u finalu, ali da osvajač ne bude Karlos Alkaraz.

3. scenario:

Ova opcija možda trenutno deluje i kao najrealnija. Karlos Alkaraz će postati svetski "broj jedan" ukoliko osvoji poslednji ovogodišnji Grend slem turnir, ili ukoliko uđe u finale, a u njemu ne bude poražen od Norvežanina Kaspera Ruda.

Jasno je da nas očekuju vreli teniski dani do kraja nedelje...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading