BIBIĆ POBEDIO NA POLUMARATONU: REKORD za Elzana!

Autor:

Sport

26.11.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalna trka srpskog atletičara.

BIBIĆ POBEDIO NA POLUMARATONU: REKORD za Elzana!

Foto: Starsport

Elzan Bibić

Pobednik četvrtog Beogradskog polumaratona je Elzan Bibić. Srpski atletičar iz Novog Pazara je trku istrčao za 1:02:15 i tako postavio novi rekord Beogradskog polumaratona.

Drugo mesto zauzeo je Muhamed El Gazari sa vremenom od jednog sata, tri minuta i dve sekunde.

Republika

Foto: republika

Beogradski polumaraton

 

Bibić je bio izuzetno srećan nakon trke.

- Mogu reći da je ovo moj prvi ozbiljniji polumaraton u ovako dobroj konkurenciji. Organizacija je na visokom nivou, očekivano od Beogradskog maratona. Staza je bila zahtevna, dobro sam se snašao, držao sam se oko rekorda staze. Državni rekord za nijansu nije bio tu, imao sam ga u nogama. Tempirao sam tako da je vreme bilo oko 62 minuta i 10 sekundi. Očekivano jaka konkurencija, publika je bila na visokom nivou. Sve pohvale za organizaciju i nadam se da se vidimo sledeće godine - rekao je Elzan Bibić za Telegraf.

Osim trke na 21 kilometar koja je startovala kod crkve Svetog Marka, održana je i trka na 10 kilometara, kao i porodična trka na 2.3 kilometra koja ima humanitarni karakter.

Trasa polumaraton je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu – trčalo se centralnim beogradskim ulicama od Crkve Svetog Marka, preko Dorćola, Kalemegdana i Brankovog mosta.

Osim pomenutog polumaratona (21 kilometar), održana je i trka na deset kilometara u kojoj je pobedila Milica Tomašević, kao i "porodična trka" za rekreativce na 2,3 kilometra koja je imala i humanitarni karakter.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading