PLIVANJE DAJE SNAGU I MOĆ! Evo gde možete da naučite da plivate u Pančevu

Autor:

Sport

22.11.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plivanje je najbolji sport za razvoj mladih

PLIVANJE DAJE SNAGU I MOĆ! Evo gde možete da naučite da plivate u Pančevu

Foto: Tanjug/AP

Plivanje je odlična fizička aktivnost, pogodna za sve, bez obzira na starost ili kondiciju. Postoje mnoge blagodeti kada je ovaj sport u pitanju, a kod dece u mlađem dobu utiču na fizički razvoj.

Takođe, plivanje produbljuje disanje i povećava kapacitet pluća. Plivanjem se troši veliki broj kalorija i najbolji je vid fizičke aktivnosti u borbi protiv gojaznosti. Posebno je dobro za decu u mlađem dobu, jer poboljšava držanje, ispravlja kičmu. 

Kada je plivanje u pitanju nema vremenske granice kada deca mogu da počnu da se bave ovim sportom, a predsednik plivačkog kluba Dinamo Pančevo Dejan Crevar da uglavnom deca počinju od pet godina.

- Mi imamo više različitih grupa. Od one najmlađe početne, koja je predstavlja školu plivanja. Gde deca moraju da savladaju osnovne stvari i da nauče tehniku plivanje. Treninzi traju 45 minuta i odvijaju se dva do tri puta nedeljno. Za početnike ne postoje nikakvi posebni uslovi, dok kada postanu profesionalci onda moraju da urade doktorske preglede na pola godine, ali to je nešto drugo - objasnio nam je Crevar za Republika.rs.

Takođe, postoje i starije grupe koje se ozbiljnije bave ovim sportom. 

- Posle te najmlađe grupe ide škola plivanja za startije, gde se uči tehnike plivanja. Sad mnoga deca dođu samo da nauče da plivaju, a neki od njih ostanu i da se bave time. Sve zavisi od deteta do deteta. Da bi se neko bavio plivanjem mora da ima kupaći, naočare i one osnovne stvari peškir i papuče. Cena časova iznosi oko 3.500 dinara - objasnio je on. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading