"DELFINI" SAZNALI PUT DO ZLATA: Vaterpolisti Srbije dobili grupu na Svetskom prvenstvu

Autor:

Sport

07.11.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ime poslednjeg protivnika još nije poznato.

"DELFINI" SAZNALI PUT DO ZLATA: Vaterpolisti Srbije dobili grupu na Svetskom prvenstvu

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolisti Srbije igraće protiv Japana, Sjedinjenih Američkih Država i evropske selekcije dva koja će nam doći iz kvalifikacija u C grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru, odlučeno je danas žrebom u Dohi. Turnir će seodigrati od 5. do 17. februara naredne godine u Dohi.

S druge strane, u A grupi se nalaze Španija, evropska selekcija jedan, Australija i Južna Afrika, dok će u B grupi da budu Grčka, Francuska, Brazil i Kina. U grupi D igraće Mađarska, Italija, evropska selekcija tri i Kazahstan.

"Delfini" su na prethodnom Svetskom prvenstvu doživeli još jedan brodolom i nosu osvojili medalju s obzirom na to da su završili na četvrtom mestu. Tačnije, Srbija čeka medalju na Svetskom prvenstvu od Budimpešte 2017. kada je osvojena bronza, dok je planetarno zlato poslednji put sijalo na grudima Srba još 2015. u Kazanju.

Podsetimo, za razliku od Svetskog prvenstva, Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje je trebalo da se održi u Izraelu od 3. do 16. januara je odloženo zbog rata u toj zemlji, saopštio je LEN. Turnir je bio planiran da se odigra u Netanji, ali kako to objektivno nije moguće odlučeno je da se turnir odložli, ali nije precizirano za kada kao i da li će to značiti promenu domaćinstva ili će se sačekati da se prilike u Izraelu normalizuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading