SRBIJA ĆE JOŠ MORATI DA ČEKA NA NOVO ZLATO: Odloženo Evropsko prvenstvo

Autor:

Sport

03.11.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontinentalni šampionat trebalo da se održi u Izraelu u januaru.

SRBIJA ĆE JOŠ MORATI DA ČEKA NA NOVO ZLATO: Odloženo Evropsko prvenstvo

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje je trebalo da se održi u Izraelu od 3. do 16. januara je odloženo zbog rata u toj zemlji, saopštio je LEN. Turnir je bio planiran da se odigra u Netanji, ali kako to objektivno nije moguće odlučeno je da se turnir odložli, ali nije precizirano za kada kao i da li će to značiti promenu domaćinstva ili će se sačekati da se prilike u Izraelu normalizuju.

- Kao posledica nedavnih terorističkih napada na Izrael i nakon opsežnih sastanaka između LEN i Vaterpolo saveza Izraela, obe institucije su se složile da neće biti moguće ugostiti Evropsko prvenstvo u Netanji - saopštio je LEN i dodao:

- Trenutno se istražuju različite opcije vezane za kvalifikacioni proces za sledeće Svetsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u u februaru u Dohi. Želimo da iskoristimo ovu priliku da još jednom oštro osudimo one koji su odgovorni za terorističke zločine nad izraelskim građanima, te im izražavamo našu podršku i saosećanje u ovom teškom trenutku.

Podsetimo, Srbija je na Evropskom prvenstvu u vaterpolu bila u grupi sa Nemačkom, Izraelom i Maltom. Inaće, "delfini" su na ovom turniru planirali da pokušaju da se vrate u sam svetski vrh. Na prethodnom Evropskom prvenstvu u Splitu 2022. zauzeli su tek deveto mesto, dok su dve godine ranije u Budimpešti bili peti kada je prekinut niz od četiri uzastopno osvojena zlata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading