SRPSKI TIM BRILJIRAO: Održane Sportske igre kompanija severne Grčke!

Autor:

Sport

16.05.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupno je osvojeno 5 medalja - dve srebne i tri bronzane.

SRPSKI TIM BRILJIRAO: Održane Sportske igre kompanija severne Grčke!

Foto: SFKS

Srpska federacija kompanijskog sporta odazvala se pozivu Helenske (Grčke) organizacije za kompanijski sport i zdravlje da uzme učešće na 4. SPORTSKIM IGRAMA KOMPANIJA SEVERNE GRČKE koje su održane  od 11. do 14 maja 2023.godine u Olimpijskom sportskom centru Panorama Solunske opštine Pilaja – Hortiatis i hali TenPin za bovling u Solunu. 

Naš tim je imao čast i privilegiju da bude prva ekipa van granica Grčke, koja je uzela učešće na ovim igrama.

Srpsku federaciju kompanijskog sporta predstavljala je ekipa Sportskog centra Tašmajdan iz Beograda, vođa ekipe Došen Majkić Nino direktor sektora za pravo i sport i delegacija u sastavu: Mirjana Đerić članica Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta, Mirko Pavlović direktor SC Tašmajdan i Velizar Đerić predsednik SFKS vođa delegacije.

Ekipa Srpske federacije kompanijskog sporta - SC Tašmajdan uzela je učešće u 5 sportskih disciplina i ostvarila sledeće rezultate:


1. Bovling - ekipno:            
drugo mesto  srebrna medalja;
2. Bovling - pojedinci:      
drugo mesto - srebrna medalja 
Slobodan Jačmenica;
3. Basket 3x3 ekipno:           
treće mesto   bronzana medalja;
4. Stoni tenis pojedinci:  
treće mesto bronzana medalja 
Zoran Đonlić;
5. Pikado pojedinci:           
treće mesto bronzana medalja 
Goran Trajković ;
6. Tenis pojedinci:              
peto mesto Ljubiša Stanić. 

Ukupno je osvojeno 5 medalja: dve srebne i tri bronzane.

Svečano zatvaranje 4. SPORTSKIH IGRA KOMPANIJA SEVERNE GRČKE održana je u sportskoj hali Olimpijskog sportskog centra Panorama. 

Velizaru Đeriću predsedniku SFKS specijalno priznanje - plaketu Helenske (Grčke) organizacije za kompanijski sport za doprinos razvoju Kompanijskog sporta u regionu, Evropi i Svetu uručila je  Anstasija Tasoula Kelesidou olimpijska šampionka (osvajačica dve srebrne medalje - Sidnej 2000 i Atina 2004) u atletskoj disciplini bacanje diska. 

Za pokazano gostoprimstvo, pomoć i nesebično angažovanje, Mirko Pavlović direktor Sportskog centra Tašmajdan uručio je prigodan poklon predsedniku organizacionog odbora igara i našem dragom prijatelju Spirosu Karavulisu članu Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta i vlasniku Sportskog kampa Lutraki, što je propraćeno burnim aplauzom.

Republika

Foto: SFKS

 

Naša ekipa je naišla na izetno gostoprimstvo domaćina i organizatora igara u čemu je prednjačila Ageliki Lagou kojoj je predsednik Velizar Đerić uručio prigodan poklon.

Smeštaj je bio u hotelu Pefka u Solunu koji je pružio udoban smeštaj na bazi noćenja sa doručkom. Večera je organizovana u restoranu JANNY’S sa izuzetnom ponudom specijaliteta grčke nacionalne kuhinje. 
Prevoz ekipe je organizovan kombijem, a delegacija je putovala automobilom. 

Neočekivani vremenski uslovi za ovo doba godine nisu omeli takmičenje.

Atmosfera je bila sportska u duhu fer pleja. Tradicionalno prijateljstvo naroda SRBIJE i GRČKE još jednom se pokazalo kao neraskidivo. Bilo je to sportsko i viteško nadmetanje, ali i nadmetanje u iskazivanju međusobnog uvažavanja, poštovanja i druženja na terenu i van njega.

Pored učešća u sportskim disciplinama ekipa Srpske federacije kompanijskog sporta - Sportski centar Tašmajdan pokazala je timski duh i provodila je u sportskom druženju sa svojim protivnicima i van terena i ostavila je utisak dobro organizovane i snažne ekipe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading