UBEDLJIVA POBEDA ZA KRAJ: Srbija trijumfom najavila Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

30.04.2023

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlove" se predvodili Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić i Dragan Pešmalbek.

UBEDLJIVA POBEDA ZA KRAJ: Srbija trijumfom najavila Evropsko prvenstvo!

Foto: Starsport

Rukometna reprezentacija Srbije

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Novom Sadu selekciju Slovačke rezultatom 37:26 u meču poslednjeg, šestog kola Druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po šest golova. Kod gostiju, najbolji je Tomas Urban sa sedam golova.

Ljubitelji rukometa u Srbiji imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, jer će na osnovu prikazanog na prethodnom Svetskom prvenstvu, odnosno tokom kvalifikacija, Srbija imati šta da kaže i pokaže i tokom šampionata Evrope u Nemačkoj.

Istovremeno, ljubitelji rukometa u regionu će imati mnogo razloga da prate dešavanja u Nemačkoj, jer su sve EX YU selekcije – Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija i BiH stigle do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Norveška je ranije danas u drugom meču šestog kola Druge grupe pobedila Finsku 32:23. 

Prvo mesto na tabeli osvojila je Norveška sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirana Srbija. Slovačka i Finska su osvojile po dva boda. Norveška i Srbija su još ranije obezbedile plasman na EP 2024.

EP će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading