OGROMNA PODRŠKA ZA MIJAILOVIĆA: Klubovi iz JSD Partizan redom staju uz Ostoju!

Autor:

Sport

13.09.2022

10:51 >> 12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od osnivača Sportskog društva izdao saopštenje.

OGROMNA PODRŠKA ZA MIJAILOVIĆA: Klubovi iz JSD Partizan redom staju uz Ostoju!

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

Prvi čovek KK Partizan, Ostoja Mijailović, je u ponedeljak uveče postao predsednik JSD Partizan, tako što je od moguća 93 glasa dobio 52.

On je na taj način potukao svog protivnika Milorada Vučelića.

Podršku Mijailoviću je posle svega pružio i Atletski klub Partizan, koji se oglasio putem Instagrama.

Želimo da informisemo javnost da je Atletski klub PARTIZAN, na juče održanoj skupštini sportskog društva podržao kandidaturu gospodina Ostoje Mijailovića za predsednika JSD PARTIZAN. Atletski klub kao jedan od osnivača Sportskog društva, klub sa dve olimpijske medalje i mnoštvom medalja sa Svetskih i Evropskih prevenstava prepoznao je u programu Ostoje Mijailovića viziju i boljitak za sve klubove SD. Kako je većini delegata pa i našem delegatu bilo onemogućeno da uđu u prostorije sportskog društva gde je zakazana redovna skupština, iz nama nepoznatih razloga, bili smo prinuđeni da kao i većina klubova SD, održimo legitimnu, vanrednu skupštinu u prostorijama Teniskog kluba Partizan. Skupštinu su pratili svi relevantni elektronski i pisani mediji.

Na Skupštini je jednoglasno izabran novi predsednik SD Ostoja Mijailović, novi Upravni Odbor kao i drugi organi društva u kojima su predstavnici klubova.

Atletskom klubu je veoma bitno što se u planu novog predsednika nalazi i rekonstrukcija atletske staze, koja je izuzetno važna kako našem, tako i ostalim klubovima koji koriste stazu za svoj trenažni proces.

Skupštine se organizuju kako bi se pored pohvala za rad, iskazala i nezadovoljstva. Većina klubova je iskazala svoje nezadovoljstvo dosadašnjim radom uprave SD i iz tog razloga dali su poverenje novom predsedniku.

PARTIZAN JE IZNAD SVIH NAS!!! - piše u saopštenju AK Partizan.

Posle Atletskog kluba, redom su se oglašavali ragbi, teniski i džudo klub Partizan.

Ragbi klub Partizan je dao punu podršku kandidatu za Predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, gospodinu Ostoji Mijailoviću na Skupštini JSDP koja je održana dana 12.09.2022. godine. 

Ragbi klub Partizan je u prethodne 4 godine bio jedan od retkih, ako ne i jedini, koji je doneo titule osvajača prvenstva države u muškoj seniorskoj konkurenciji ekipnih sportova.
Ragbi klub Partizan je bio ponosan na svoju omladinsku školu kao i na pripadnice lepšeg pola koji su svi zajedno našem klubu i JSDP doneli pregršt trofeja tokom svog postojanja. 
Kostur ragbi reprezentacije Srbije u muškom seniorskom takmičenju čine igrači upravo RK Partizana. 

Mi smo, na našu veliku žalost, ostali bez skoro svih takmičarskih kategorija, zbog nerazumevanja čelnika JSDP koji su nam uskratili korišćenje terena za trening koji smo do tada koristili. 

Posle više od 5 godina snalaženja i igranja, tj. treniranja po terenima širom Beograda, kada smo došli do odluke da moramo da ugasimo klub zbog nemogućnosti finansiranja obaveza koje iziskuju domaća i inostrana takmičenja, dozvoljeno nam je da koristimo pomoćni teren u kasnim večernjim terminima posle pritiska navijača i sportske javnosti. 
Mi  verujemo da JSDP treba da bude jednak prema svim svojim članovima i da svi zajedno treba da gradimo renome i ime Partizana. 

Snaga Partizana leži u raznolikosti njegovih klubova, saradnji između klubova i činjenici da za Partizan ništa nije dovoljno dobro ako nije najbolje.

Mi smo u gospodinu Mijailoviću prepoznali energiju koja je potrebna da se ponovo pokrene "parni valjak", da nas ponovo poštuju i cene po zalaganju na terenu i fer sportskoj borbi, a ne da nas smatraju nižerazrednim timovima za potkusurivanje. 

Nadamo se da će razum preovladati i da će JSDP uz pomoć novog Predsednika i UO vratiti staru slavu Partizanu.

Predstoje nam teški izazovi na terenu i van njega u svim sportovima kako bi učvrstili poljuljani ugled našeg Partizana, vratili decu na stadion i sale, iskupili se navijačima za prethodne teške godine i ujedinili se u cilju zauzimanja mesta koje nam pripada u sportu.

SVI ZA PARTIZAN, PARTIZAN ZA SVE - piše u saopštenju koje je potpisao Ragbi klub Partizan.

Foto: TK Partizan

Saopštenje TK Partizan

U nastavku pročitajte i saopštenje Džudo kluba Partizan.

Džudo klub Partizan osnovan je 1953.godine i u toku svog postojanja iznedrio je značajan broj takmičara koji su osvajali medalje na svim nivoima, počev od državnih do Evropskih i Svetskih prvenstava. Celokupnu našu energiju ulažemo u podmladak, odnosno u razvoj džudo škola kojih danas imamo na više lokacija u Beogradu, u kojima treniraju mladi sportisti. Smatramo da ovakav način rada predstavlja odličnu osnovu za razvoj budućeg prvog tima.

Trenutno smo jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji za sve uzrasne kategorije do 21. godine, odnosno zauzimamo sveukupno treće mesto na zvanicnoj rang listi Džudo saveza Srbije u konkurenciji od 110 klubova. U našim redovima imamo osvajače 67 zlatnih, 63 srebrne i 127 bronzanih medalja u Srbiji u 2022. godini, nosilac smo vicesampionske titule ekipnog prvenstva Srbije za zene, ali i medalje sa Evropskih kupova. Posebno smo ponosni na ucesce nasih takmicara u sastavu Džudo reprezentacije Srbije, gde je najistaknutija u 2022. godini bila Nikolina Nišavić, koja je nosilac srebrne medalje sa Olimpijade mladih održane u julu mesecu ove godine. Iza našeg uspeha stoji ogroman rad sa decom naših visoko obrazovanih stručnjaka, koji su se najpre dokazali kao vrhunski takmičari i majstori ove veštine, a potom i kao uspešni treneri.

Pred rukovodstvom Džudo kluba Partizan u narednim godinama je veliki izazov, posedujemo ogroman takmičarski potencijal i izuzetno uspešnu generaciju mladih džudista željnih uspeha, koji žele da održe brend slavnog kluba kroz ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.

Nazalost, celokupna situacija proteklih godina nije dozvolila upravi SD-a ni da nas saslusa, stane u nasu zastitu i pomogne nam ne samo finansijski nego i moralno kao i svojim uticajem u drustvu.

Zbog svega navedenog, a isključivo želeci bolju i izvesniju budućnost za naš klub i takmicare, ali i sve ostale u našem društvu, podrzali smo ideju gospodina Ostoje Mijailovica o jedinstvu svih klubova i pomoci sportskog drustva “malim” sportovima kojima je ista neophodna i ciji su budzeti mali ili ne postoje.

Ovom prilikom želimo da informišemo sportsku javnost u Srbiji i sve članove crno bele porodice da je Džudo klub Partizan podržao kandidaturu gospodina Ostoje Mijailovica za predsednika. Takođe verujemo da ćemo zajednicki i jednistveni prebroditi trenutnu krizu, i u 2023. godinu u kojoj Džudo klub obelezava 70 godina postojanja, ući jedinstveni i jači - navodi se iz Džudo kluba Partizan.

Podsetimo, prethodno je na Ostojinu stranu stao i Odbojkaški klub Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading