SFEROPULOS PRED REAL OBRAZLOŽIO TOPIĆEVO STANJE: Evo ŠTA se dešava sa Zvezdinom mladom nadom!

Autor:

Sport

28.03.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo je jedan od najtežih mečeva", ističe strateg crveno-belih.

SFEROPULOS PRED REAL OBRAZLOŽIO TOPIĆEVO STANJE: Evo ŠTA se dešava sa Zvezdinom mladom nadom!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde igraće sutra protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige od 20.30 časova u Španiji. Meč nema rezultatski značaj, s obzirom da je klub sa Malog Kalemegdana izgubio sve šanse da se kvalifikuje u plej-in, dok je kraljevski klub osigurao prvu poziciju pred nastavak takmičenja. 

Ipak, kada god se igra sa "Los Blankosima", a  još bitnije aktuelnim vladarom Starog kontinenta, motivacija je prisutna, a napetost tinja u vazduhu.

Značaj utakmice vidi i trener Beograđana, Janis Sferopulos. 

- Ovo je jedan od najtežih mečeva jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju ali borićemo se. Znamo na koje igrače možemo da računamo i idemo tamo da damo sve od sebe. Moramo da igramo dobru odbranu. Ako dozvolite Realu dobar ofanzivni ritam i da postiže mnogo poena, onda će nam biti teško - rekao je Sferopulos uoči puta za Madrid.

Republika

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

Kako motivisati igrače kada znaju da mečevi do kraja nemaju takmičarski značaj?

- Motivacija igrača je malo teža, ali igramo za Zvezdu i borimo se za svaku pobedu. Bez obzira protiv koga i gde igramo. Znamo da naš zadatak nije lak ali pripremićemo se mentalno da odigramo dobru utakmicu - naveo je Sferopulos i potom objanio situaciju sa odsutnim igračima:

- Topić i Tompkins neće putovati jer treniraju samo individualno. Tompkins trenira, ali bez kontakta. Oni nisu spremni. Jago još ima šavove i on takođe ne putuje. 

Kakva je situacija sa Topićevim oporavkom koji se odužio u odnosu na prve prognoze?

- On je u poslednjoj fazi oporavka i vežba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da igra - naglasio je Janis Sferopulos. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading