POSLE LIGE ŠAMPIONA, BEOGRAD DOBIJA I FAJNAL FOR EVROLIGE?! Velika čast za Srbiju NA POMOLU!

Autor:

Sport

22.03.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi bio treći završni turnir u srpskoj prestonici.

POSLE LIGE ŠAMPIONA, BEOGRAD DOBIJA I FAJNAL FOR EVROLIGE?!  Velika čast za Srbiju NA POMOLU!

Foto: Starsport

Nakon što su objavljene vesti da će Beograd biti domaćin ovosezonskog izdanja završnog turnira FIBA Lige šampiona, sada dolaze vesti da bi najveći srpski grad mogao ponovo da ugosti Fajnal for Evrolige. 

Naime, direktor Arene, Goran Grbović, otkrio je da se naša dvorana već prijavila za organizaciju jednog od naredna tri završna turnira najjačeg evropskog takmičenja u košarci. 

- Mi smo se već prijavili za jedan od naredna tri završna turnira Evrolige, čak i pre nego što se u čitavoj priči pojavio Abu Dabi. Da li ćemo dobiti domaćinstvo, videćemo, ali ono što je svima jasno u svetu košarke je da je Beograd savršen domaćin koji je otvoren za sve na svetu -  priča Goran Grbović i nastavlja u dahu: 

Foto: Starsport

Goran Grbović

- Imamo brojne kontakte u svetu košarke. Pričali smo sa ljudima iz FIBA oko nekih potpuno drugih stvari, pojavila se tema završnice Lige šampiona. Oni su imali probleme sa Antalijom koja je trebalo da bude domaćin. Lako smo se sve dogovorili, obezbeđeni su i svi uslovi. Setite se samo kakve su ocene bile na dva prethodna Fajnal fora Evrolige koja smo organizovali. Dobili smo čiste desetke, isto će biti i sada sa Ligom šampiona. FIBA je ipak krovna organizacija koja je videla da je Srbija zemlja košarke. 

Pored toga, Grbović je naglasio da je Srbija po mora imati dva učesnika, i Partizan, i Crvenu zvezdu kao učesnike u najelitnijeg evropskog takmičenja. 

- Srbija bez ikakve dileme zaslužuje dva evroligaša. Videli su to svi. Naravno mi razmišljamo i o budućnosti. Želimo da organizujemo i reprezentativne događaje koji će sasvim sigurno biti u skorijoj budućnosti. Naravno sve to ide uz veliku pomoć države koja nam je obezbedila uslove da možemo da se nadmećemo svi - rekao je diretkor Arene u izjavi za "Mozzart sport". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading