VUČIĆ O VEČITIMA: Evo koliko novca iz državnih izvora ide u Crvenu zvezdu i Partizan!

Autor:

Sport

20.02.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić o finansiranju sportskih klubova

VUČIĆ O VEČITIMA: Evo koliko novca iz državnih izvora ide u Crvenu zvezdu i Partizan!

Foto: RTS/printscreen


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju za emisiju "Takovska 10" na RTS-u, gde je govorio o finansiranju sportskih klubova, posebno fudbalskih i košarkaških, Crvene zvezde i Partizana. Istakao je da je uspeo da uskladi svoje stavove sa stavovima celog naroda, te da država značajno ulaže u ove klubove.

"Uspeo sam i u tome da ceo narod misli isto što i ja. Ulažemo u njih, mnogo, a sve ostalo je traženje alibija. Srećan sam zbog uspeha Zvezde i Partizana, ali oni meru traže u pobedi međusobno, a ne u uspesima van toga. To neke od njih jedino zanima. Ulažemo oko pet puta više nego 2012. godine. Ulažemo u rukomet, odbojku, vaterpolo mnogo više. Nadam se da će se to vratiti", poručio je Vučić.



Ulaženje države u sportske klubove

Vučić je istakao da država ulaže značajna sredstva u sportske klubove, posebno ističući finansiranje Crvene zvezde i Partizana. Naglasio je da je ulaganje u ove klubove pet puta veće nego 2012. godine, te da se takođe ulaže i u druge sportove poput rukometa, odbojke i vaterpola. Izrazio je nadu da će se ulaganja u sport vratiti kroz postignute rezultate.

Privatizacija sportskih klubova

Predsednik je takođe istakao svoju podršku privatizaciji sportskih klubova, naglašavajući da je licemerje u društvu neodgovorno ponašanje prema ovom pitanju. Vučić je napomenuo da država obezbeđuje sve prihode za ove klubove, te da se trudi da meri ulaganja. Takođe je istakao da Partizan dobija isti iznos novca kao i Zvezda, te da je važno kako se tumače ovi podaci.

"Uvek ću se zalagati za privatizaciju naših klubova, opšte je licemerje u našem društvu. Kao što niko neće njima da odgovori, nije sve isto u našem sportu, Partizan dobija mnogo više novca u fudbalu od Zvezde. Zavisi kako tumačite, ali sve prihode je država obezbedila. Privatnike država zamoli da ulažu, ali uvek se trudimo da merimo. Partizan je kao dobio manje novca… Nije dobio manje. Dobijaju podjednako, Zvezda i Partizan dominiraju u košarci, u regionu, u fudbalu je to bio Dinamo, više nije", rekao je predsednik Srbije.


Dominacija Zvezde i Partizana

Vučić je naglasio da su Crvena zvezda i Partizan dominantni u košarci u regionu, dok je situacija u fudbalu drugačija. Istakao je da je Dinamo nekada dominirao u fudbalu, ali da to više nije slučaj, te da su Zvezda i Partizan preuzeli tu ulogu.

U zaključku, predsednik Vučić je istakao značaj ulaganja države u sportske klubove, kao i potrebu za transparentnošću i merenjem rezultata kako bi se obezbedio održiv razvoj sportskog sektora u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Ena

20.02.2024 23:53

Zvezdu i Partizan što pre privatizovati.

Мiraš

20.02.2024 23:54

U Sport se generalno mnogo ulaže, a da država nije pomogla Partizanu odavno ga više ne bi bilo.

Aleks

21.02.2024 14:59

Deset upola s' lukom. I litar belog, sine, sipaj i čici jednu.