POSLE NEĆKANJA KLUBOVA, STIGLA PONUDA KOJA SE NE ODBIJA! Dubai je BAŠ ZAGRIZAO za AdmiralBet ABA ligu!

Autor:

Sport

13.02.2024

01:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko su navodi tačni, sve bi moglo da se promeni.

POSLE NEĆKANJA KLUBOVA, STIGLA PONUDA KOJA SE NE ODBIJA! Dubai je BAŠ ZAGRIZAO za AdmiralBet ABA ligu!

Foto: Starsport

ABA liga

Košarkaški svet već mesecima je zaokupljen navodima da Dubai planira da se "infiltrira" u evropsko tržište. 

Pre svega, glavna meta kluba sa Bliskog istoka je Evroliga, ali im je potrebno i "domaće" prvenstvo. Stoga, kao svoju glavnu metu, Arapi su odredili AdmiralBet ABA ligu. U poslednje vreme dosta se spekuliše kada bi se Dubai priključio takmičenju, koliko klubova odobrava ove planove, i najvažnije, koju količinu novca bi ova integracija donela. 

Republika

Foto: Starsport

Evroliga

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Dubai je ponudio 4.500.000 dolara, što bi kroz sponzorske ugovore uneo u ligu za učešće u naredne tri sezone.

Podsetimo, originalni plan bio je da klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plati tri milona za dve godine, ali je sada računica drugačija, odnosno postoji spremnost da se saradnja ugovori na jednu sezonu više. Moguće da je to zbog negodovanja nekih timova.

Naime, pre nekoliko dana, počelo je sa spekulacijama kako je većina klubova na strani Saudijaca, ali da su prisutni i veliki protivnici. Ekipe u pitanju nisu imenovane poimence. 

U svakom slučaju, Dubai bi za takmičarske 2024/25, 2025/26 i 2026/27 platio po 1.500.000 dolara, a taj novac bio bi iskorišćen da se pokriju troškovi avionskih karata za klubove učesnike, čelnike i sudija AdmiralBet ABA lige tokom putovanja u Persijski zaliv u trogodišnjem periodu.

Da li će ovo biti dovoljno novca da obrlati sve partije koje se pitaju za ulazak ekipe u nastanku?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading