STIGLE NOVE VESTI O DUBAIJU! Evo šta španski mediji TVRDE o novom klubu u EVROLIGI!

Autor:

Sport

11.02.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stalno pristižu novosti!

STIGLE NOVE VESTI O DUBAIJU! Evo šta španski mediji TVRDE o novom klubu u EVROLIGI!

Foto: Shutterstock, wikipedia

Sve u evropskoj košarci u poslednje vreme je u znaku novih kandidata za A licencu, i potencijalnog pojavljivanja Dubaija na Starom kontinentu kao takmičara u Evroligi, ali i u AdmiralBet ABA ligi. 

Sada nam dolaze nove vesti, ne zvanične, ali od uvek dobro obaveštenih Španaca. 

Foto: Starsport

Dejan Bodiroga

Naime, navodi se da se celokupna dokumentacija, koja je tražena od Dubaija, nalazi na stolu Evrolige, a konačna odluka biće doneta krajem februara.

Unutar Borda postoje nesuglasice po ovom pitanju, ali, da se anketa i glasanje sprovedu danas, odgovor bi bio – da.

Podsetimo, nedavno je odjeknula novost da postoje veliki protivnci ulasku ovog tima u AdmiralBet ABA ligu, ali da je većina i dalje na strani Saudijaca. Ulazak ovog kluba bi sigurno doprineo kvalitetu takmičenja, ali bi autentičnost "jadranske" lige značajno opala, kao i šanse večitih rivalia, ali i Budućnosti i Cedevita Olimpije, klubovi što uvek vrebaju iz prikrajka, s obzirom na budžet planiranog gluba na Bliskom istoku.

ABA liga se činila kao idealna za taj scenario, ostaje da vidimo šta će se dogoditi.

Što se A licence za večite tiče, nije bilo značajnijih promena u prethodnom periodu. Pominjalo bi se kako bi sastanak sa zvaničnicima Montiejunasom i Bodirogom, mogao biti u vezi sa dobijanjem prestižnog napretka, ali se sve ispostavilo kao regularni razgovor. Mediji su preneli da će situacija midi značajno razjašnjenija u prolećnom periodu koji nam predstoji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading