JOKIĆEV TRENER PROZVAO EMBIDA: Liga TREBA da ISTRAŽI! Neke stvari mi NISU JASNE!

Autor:

Sport

29.01.2024

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majk Meloun govorio je o Embidu "pobegulji".

JOKIĆEV TRENER PROZVAO EMBIDA: Liga TREBA da ISTRAŽI! Neke stvari mi NISU JASNE!

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Filadelfija Seventisikserse rezultatom 111:105, ali ono o čemu se više pričalo i pisalo od utakmice je izostanak Džoela Embida.

Naime, MVP NBA lige od 2019. godine nije nastupio u Denveru, a pred ovu utakmicu je uredno bio u protokolu, zagrevao se, da bi potom bilo saopšteno da neće nastupiti zbog povrede kolena.

Ovo je izazvalo veliko negodovanje u hali, navijači su skupo platili karte da vide duel Nikole Jokića i Embida, a na kraju su ostali uskraćeni.

Trener Denvera Majk Meloun govorio je o ovoj temi, a stvari mu nisu jasne.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Majk Meloun

 

 

- Saznali smo kasno da neće igrati. Ne znam kako dođe do toga da od aktivnog, dođete do toga da propuštate utakmicu. Liga mora da uradi svoju istragu. Nama je rečeno pre sezone da ukoliko igrač bude na raspolaganju za meč, pa ga sklonite sa spiska, da će to uvek biti predmet istrage. Teško je, spremate tim za meč sa drugačijom taktikom, a onda se stvari promene 10 minuta pre utakmice. To se znalo dan pre meča da Embid neće igrati - rekao je Meloun, pa nastavio:

- Džoel je stvarno povredio koleno, gledali smo utakmicu protiv Indijane kada se to desilo, ne dovodim to u pitanje, stvar je momenta. Ukoliko je igrač u protoklolu pre meča, jednostavno mora da nastupa - zaključio je Meloun.

Embid je trenutno glavni kandidat za MVP priznanje ispred našeg Nikole Jokića, ali postoji velika mogućnost da zbog propuštanja utakmica ne dobije priznjanje.

Po pravilima NBA lige, da bi igrač dobio individualnu nagradu, mora da odigra minimum 65 utakmica u sezoni. Takođe, ukoliko se ne ispuni broj mečeva, košarkaš ne može da bude izabran ni u najbolje petorke lige.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com

Džoel Embid

 

Postoji još jedan uslov, naime, mečevi na kojima se ne odigra preko 20 minuta ne ulaze u konkurenciju, upravo da se ne bi zaobilazila pravila, te da igrač uđe na parket, odmah izađe, a to mu se računa kao nastup.

Džoel Embid sme da propusti još samo sedam utakmica do kraja sezone, a ovim tempom, to će uraditi za manje od mesec dana.

Džoel je ove godine propustio 18 utakmica, a sve se bile protiv ekipa koje su u plej-of zoni.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading