CRVENO-BELI IŠČUPALI TRIJUMF: Jago DONEO POBEDU Crvenoj zvezdi u FANTASTIČNOM večitom derbiju!

Autor:

Sport

28.01.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda se kockala, ali na kraju pobedila.

CRVENO-BELI IŠČUPALI TRIJUMF: Jago DONEO POBEDU Crvenoj zvezdi u FANTASTIČNOM večitom derbiju!

Foto: star sport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 88:86 u 18. kolu AdmiralBet ABA lige. Junak pobede bio je Jago Dos Santos koji je košem 3 sekunde pre kraja utakmice doneo trijumf svom timu.

Zvezda je imala +20, vodila je čitav meč, ali su crno-beli fantastičnom poslednjom četvrtinom došli do izjednačenja.

Gledali smo pravi košarkaški spektakl. Crvena zvezda je mnogo bolje ušla u meč, crno-beli su u prvih 5 minuta bili svedeni na samo dva poena. Gedraitis i Hanga su pogađali dalekometne šuteve, odbrana je bila granitna, a Partizan nije imao rešenje.

Miloš Teodosić se vratio nakon povrede, a njegov uticaj se odmah osetio u igri crveno-belih. Lucidni plajmejker je držao sve konce utakmice u svojim rukama. Gledali smo čvrstu košarku sa puno kontakta, a izabranici Janisa sferopulosa su se mnogo bolje snašli.

Na poluvreme se otišlo sa +17 za crveno-bele. Očekivala se reakcija Partizana, a ona je i usledila u drugom poluvremenu. Probudio se Kevin Panter, počeo je da pogađa za tri poena, pridružio mu se Naneli, a prednost se poolako topila. Košarkaši Crvene zvezde odbijali su nalete crno-belih. Bolomboj je u jednom trenutku imao četiri zakucavanja u nizu, a Gedraitis i Nedović pogodili su bitne trojke. Partizan je ostao bez Doužera koji je zbog pet ličnih grešaka morao da napusti parket

Poslednjih 10 minuta meča donelo je pravu dramu. Partizan se potpuno raspucao, Naneli, Kaminski i Avramović su pogađali trojke. Ledej je nakon jednog kontakta sa Rokasom Gedraitisem dobio tehničku grešku, a kako je već imao nesportsku ličnu grešku, ovo je značio i kraj za njega.

Partizan je bio uporan, pogađali su trojke i u poslednji minut ušlo se sa prednošću Zvezde od tri poena. Nemanja Nedović je fauliran, promašuje jedno slobodno bacanje. Naneli je povukao loptu, šutnuo za tri i bio je pod faulom. Pogodio je sva tri penala i doneo egal. Zvezda je imala poslednji napad. Jago Dos Santos se zaleteo ka košu Partizana, prošaom je kao brzi voz i postigao koš vredan pobede. Partizanu je ostalo dve sekunde, Avramović je imao šut sa 10 metara za pobedu, ali je bio neprecizan.

Zvezda je preživela dramu i skoro sigurno obezbedila prvu poziciju u AdmiralBet ABA ligi pred plej-of jer sada imaju tri pobede više od crno-belih.

Crvena zvezda je lider sa skorom 16-2, dok je Partizan drugi uz učinak 13-5.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bio je Adam Hanga sa 15 poena, 14 je dodao Bolomboj, 13 poena junaka Jaga, 11 Nedovića i 10 Gedraitisa.

Kod Partizana 19 poena Nanelija, 18 Kaminskog, 14 Pantera, dok su po 13 dodali Avramović i Ledej.

Partizan očekuje utakmica Evrolige protiv Monaka u gostima u Evroligi, dok Zvezda dočekuje Valensiju na startu duplog kola.

 

Uskoro opširnije

40. minut - Faul Nanelija nad Gedraitisom. Dva slobodna bacanja za Litvanca. Pogađa oba penala. Aleksa Avramović pogađa trojku. Kakva poslednja četvrtina za Partizan. Hanga greši. Partizan ima napad za potencijalno izjednačenje. Jago faulira Avramovića, sudije gledaju da li je bilo pri šutu za tri poena ili na zemlji kao što su prvobitno dosudili. Faul je na zemlji. Dva slobodna bacanja za Avramovića. Promašuje prvo, pogađa drugo. Tajm - aut Sferopulos. 17 sekundi do kraja meča. Partizan će morati da uđe u penal završnicu. Faul Pantera i slobodna bacanja za Nedovića. Promašuej Nemanja prvo bacanje, pogađa drugo. Naneli je fauliran i imaće tri slobodna bacanja. Drama na vrhuncu. Naneli pogađa sva tri. Nerešeno je. Jago donosi pobedu Zvezdi

39. minut - Faul u napadu Bolomboja. Koškanje Gedraitisa i Ledeja ispred klupe Partizana. Ledej je udario Litvanca u stomak, sudije gledaju snimak. Tenička za Ledeja i Gedraitisa. To znači da krilni centar crno-belih završava meč jer je ranije imao i nesportski faul. Tri slobodna bacanja za Pantera. Pogađa kapiten crno-belih sva tri puta. 

38. minut - Okliznuo se Avramović, Nedović lako pentiora u kontri. Tajm-aut Željko Obradović. Kaminski pogađa još jednu trojku za Partizan.

37. minut - Aleksa Avramović pogađa još jednu trojku za Partizan, a onda i krade loptu. Partizan u seriji.

36. minut - Pogađa Kaminski trojku, odgovara Zvezda brzom dvojkom, a onda i nova trojka za Partizan, Kevin Panter precizan. Tajm-aut Sferopulos.

35. minut - Fauliran je Jago, imaće dva slobodna bacanja. Pogađa Brazilac oba penala.

34. minut - Nedović pravi faul nad Ledejem. Četvrta lična za Nedovića. Naneli pogađa novu trojku.

33. minut - Bolomboj pogađa za dva, odgovara Kaminski. 

32. minut - Hanga pogađa trojku. Loša komunikacija u odbrani Partizana. Naneli odgovara na drugoj strani.

31. minut - Greške na obe strane na startu, bez poena u uvodnom minutu poslednje deonice.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Panter je fauliran i ide na liniju penala. Kapiten crno-belih pogađa oba puta. Novo zakucavanje Bolomboja i kraj treće deonice.

29. minut - Sjajan prodor Alekse Avramovića, a onda treće zakucavanje Bolomboja na drugoj strani. Sferopulos dobija tehničku. Partizan je bio u kontri, Naneli je postigao trojku, ali je pre toga Grk prigovarao, tako da poeni ne važe. Ledej pogađa slobodno bacanje.

28. minut - Nedović pogađa novu trojku, Arena je proključala. Tajm-aut Željko Obradović. Strašno zakucavanje Bolomboja još jednom. Zvezda je ponovo u ritmu. Odgovara Kaminski na drugoj strani.

Republika

Foto: star sport

Džoel Bolomboj

 

27. minut - Nedović faulira Ledeja koji ponovo ide na liniju penala. Pogađa prvo, promašuje drugo. Gedraitis odgovara trojkom

26. minut - Bolomboj mostruozno zakucava.

25. minut - Jaramaz lepo poentira iz prodora, tajm-aut Sferopulos. Znatno jača odbrana Partizana od starta drugog poluvremena. Željko Obradović dobija tehničku na pauzi. Ne može da se pomiri sa petom ličnom Doužera, prigovarao je sudiajama koje su to sankcionisale. Teodosić pogađa slobodno bacanje.

24. minut - Dugo je trajao napad Partizana, Naneli je promašio flouter preko Bolomboja, hvata loptu Kaminski, fauliran je i imaće dva slobodna bacanja. Krvari arkada Kaminskom i mora van terena. Doužer izvodi penale umesto njega, promašuje prvo, pogađa drugi put.

Doužer pravi peti faul i meč je završen za njega. Zapleli su se on i Jago, a Amerikanac smatra da nema govora o prekršaju. Poludeo je Željko Obradović koji nije birao reči prema sudijama. Navijači Crvene zvezde ponovo su počeli da ubacuju predmete na teren, a morao je da reaguje Branko Lazić koji se obratio navijačima.

23. minut - Naneli hvata promašaj Kaminskog, pa poentira ispod koša. Fauliran je Jago, a ovo je četvrti faul Doužera, ogroman problem za Partizan.

22. minut - Taman što se razigrao kapiten Partizana, pravi treći faul. Potencijalni problem za crno-bele. Kaminski udara rampu Bolomboju, a onda faul u napadu Doužera na drugoj strani. Jago pogađa za dva.

21. minut - Prvi napad u nastavku za Partizan. Naneli promašuje otvorenu trojku. Gedraitis takođe nije precizan za tri, a onda i faul Mitrovića u borbi za skok. Sašo Pukl je zaustavio meč, traži da neko od navijača iz prvog reda bude udaljen iz hale. Kevin Panter pogađa trojku.

POLUVREME

Ogromna borba u Areni. Dugo nismo gledali derbi sa ovoliko kontakta. Obe ekipe su motivisane do krajnjih granica. Crvena zvezda je mnogo bolje ušla u meč, Gedraitis, Hanga, Bolomboj prave velike probleme crno-belima. Partizan je u uvodnih pet minuta meča postigao svega dva poena. Zvezda mnogo bolje šutira sa distance, ima više raspoloženih igrača i zasluženo ima prednost. Miloš Teodosić je pokazao koliko je nedostajao crveno-belima dok je bio povređen. Miloš igra veteranski, uvek ima pravo rešenje i veliki je faktor na terenu. Gledali smo i čarke, Ledej i Teodosić su ušli u klinč, ali je sve završeno sportski. Partizan mora mnogo bolje ukoliko želi da izbegne poraz, a u svakom slučaju nas čeka još 20 minuta spektakla.

20. minut - Naneli poentira uz faul, imaće dodatno slobodno bacanje. Tajm-aut Sferopulos. Pogađa Naneli bacanje. Na drugoj strani Mitrović poentira uz faul, ali promašuje slobodno bacanje. Panter pogađa poludistancu uz faul. Tajm-aut Sferopulos! Tri poseda u nizu poentiraju igrači uz faul. Panter siguran sa penala. Tri slobodna bacanja za Teodosića u poslednjoj sekundi prvog poluvremena. Miloš pogađa sva tri.

19. minut - Lazić je faulirao Ledeja, a Amerikanac ide na liniju penala. Precizan je oba puta.

18. minut - Doužer je precizan sa poludistance. Velika borba, bacaju se igrači po terenu, Doužer je krenuo u kontru, Hanga ga je faulirao, dosuđen je nesportski faul. Doužer je polovičan sa linije penala. Kaboklo pravi faul u borbi za skok, Mitrović ide na liniju penala na drugoj strani. Centar crveno-belih ovog puta pogađa moba slobodna bacanja.

17. minut - Bolomboj pronalazi saigrače u stilu Teodosića, divna asistencija za Mitrovića, koji pogađa za dva. Ledej je fauliran na drugoj strani i imaće dva penala. Precizan Zek

16. minut - Prvi poeni Džavontea Smarta na večitim derbijima. Lepo je probio Amerikanac i poentirao za dva. Tajm-aut Željko Obradović.

15. minut - Fauliran je Doužer, ide na liniju penala. Pogađa prvo, promašuje drugo. Davidovac zakucava na asistenciju Bolomboja.

14. minut - Čvrsta odbrana, malo su zatajili napadi na obe strane. Hanga pogađa trojku i prekida mini krizu. Odgovara Kaminski. Novi poeni Hange koji je već dvocifren.

 

 

12. minut - Odlična odbrana Zvezde, Partizan se muči u napadu i stvari ne izgledaju dobro za crno-bele. Gilespi je faulirao Avramovića koji će na liniju penala. Precizan je Aleksa oba puta. Gilespi pravi faul u napadu, a Kaminski poentira na drugoj strani.

11. minut - Naneli pogađa šut za dva poena na početku druge deonice. Alej-up Nedovića za Hangu, Arena je proključala. Prve čarke na terenu, Teodosić i Ledej ušli su u klinč. Sve je završeno bez incidenta. Partizanov Amerikanac odgurnuo je Nedovića, a sudije će pogledati ima li elemenata za nesportski faul. Epilog situacije je tehnička greška za Miloša Teodosića, nesportski faul za Ledeja. Ledej pogađa slobodno bacanje, Nedović takođe na drugoj strani. Hanga pogađa trojku!

Republika

Foto: star sport

Miloš Teodosić i Zek Ledej

 

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Trojka Teodosića, samo što je Miloš ušao u igru. Sjajan način za povratak na teren nakon povrede.  Ledej je ponovo fauliran i ide na liniju penala i opet ne greši. Davidovac pogađa trojku za kraj prve deonice.

9. minut - Fauliran je Zek Ledej koji ponovo ide na liniju slobodnih bacanja. Stoprocentan je Amerikanac. Festival slobodnih bacanja, ovog puta dva penala za Nedovića, koji je siguran oba puta.

8. minut - Hanga pogađa za dva, odgovara Kaminski. Gledamo otvoreniju košarku u poslednjih tri minuta. Fauliran je Nemanja Nedović, ide na liniju penala, promašuje prvo, siguran drugi put.

7. minut - Poeni Frenka Kaminskog, odgovara Jago prodorom. Naneli postiže prvu trojku za Partizan.

6. minut - Naneli faulira Mitrovića, Partizan je ispunio bonus, tako da će Luka na liniju penala. Promašio je oba. Fauliran je Ledej na drugoj strani, jak faul Gedraitisa, dva bacanja. Siguran oba puta Zek. Fenomenalna akcija Jaga i Bolomboja i atraktivno zakucavanje. Odmah i ukradena lopta i poeni Gedraitisa iz kontre. 

5. minut - Čvrsta utakmica u Areni, puno kontakta i malo poena. Partizan je postigao samo dva poena za pet minuta košarke. Prvi televizijski tajm-aut.

4. minut - Loša rešenja košarkaša Partizana u napadu, nikako ne mogu da pronađu put do obruča. Bolomboj poentira iz prodora, prva dvojka za Zvezdu.

3. minut - Trojka Jaga dos Santosa, kanonada crveno-belih na početku meča. Doužer odgovara šutem sa poludistance.

2. minut - Sviran je aut Doužeru, Željko Obradović traži video proveru, ali nema promene odluke.Lazić pogađa drugu trojku za Zvezdu.

1. minut - Prvi napad za Crvenu zvezdu, Gedraitis otvara meč trojkom za crveno-bele. Velika borba i agresivne odbrane. Domaći košarkaši su se odbranili, a onda i istek napada na drugoj strani.

POČELA JE UTAKMICA

Vatren doček za košarkaše Partizana, delije su ih dočekale zvižducima, a poleteli su i predmeti na teren. Kora od banane pogodila je ženu za zapisničkim stolom.

Tristan Vukčević, Džejlin Smit i Danilo Anđušić neće nastupiti za Partizan u večerašnjoj utakmici. Pomenuti trojac propustio je i meč protiv Žalgirisa u Evroligi, a u pitanju nisu povrede, već odluka trenera Željka Obradovića.

PRE MEČA

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan u okviru 18. kola AdmiralBet ABA lige od 19.00 časova.

 

 

 

 

 

OVOGODIŠNJI SUSRETI

Pred nama je četvrti večiti derbi ove sezone, a crno-beli trenutno imaju prednost od 2-1.

Izabranici Željka Obradovića pobeduili su u prvom ovogodišnjem susretu u okviru Evrolige, a rezultat je bio 88:86.

Usledio je duel u AdmiralBet ABA ligi, gde je Partizan ponovo slavio rezultatom 98:87, a oba pomenuta duela odigrala su se pred navijačima Partizana.

Treći ovosezonski derbi doneo nam je prvi trijumf crveno-belih, a izabranici Janisa Sferopulosa neočekivano lako savladali su Partizan u okviru Evrolige pred svojim navijačima rezultatom 88:72.

Prednost domaćeg terena u duelu dva najveća rivala igra ogromonu ulogu, tako da je Zvezda blagi favorit, iako se tako nešto nikada ne može predviđati pred "utakmicu nad utakmicama".

Partizan nije pobedio pred navijačima Crvene zvezde punih devet godina.

ZDRAVSTVENI BILTEN

Što se zdravstvenog biltena tiče, Željko Obradović će na raspolaganju imati sve košarkaše, dok Janis Sferopulos ne može da računa na povređenog Nikolu Topića. Treba napomenuti da se Miloš Teodosić vraća nakon pauze, tako da nije poznato koliko će moći da pomogne svojim saigračima. Nemanja Nedović se vratio na parket prošle nedelje nakon pauze, tako da će i njegova minutaža biti ograničena.

TRENUTNA FORMA

Crveno i crno beli ulaze u ovu utakmicu u različitom raspoloženju. Crvena zvezda je doživela neprijatan poraz od Albe u Berlinu u okviru Evrolige rezultatom 89:80, dok je Partizan pred svojim navijačima savladao Žalgiris 81:72

SUDIJE

AdmiralBet ABA liga odredila je delioce pravde za večerašnji susret, a to će biti Sašo Pukl iz Slovenije, Josip Radojković iz Hrvatske i Uroš Obrknežević iz Srbije.

IZJAVE TRENERA

Janis Sferopulos

- Svaka utakmica sa Partizanom je važna, igrali smo već do sada. Znamo važnost i ove utakmice, kao što je i svaka važna, ali znamo i da smo prvi na tabeli u ovom trenutku. Imamo ekstra motiv jer želimo da ostanemo na prvom mestu - rekao je trener Crvene zvezde

Željko Obradović

- Danas ćemo analizirati utakmicu od pre dvadesetak dana protiv Crvene zvezde. Nadam se da su se igrači odmorili noćas i da ćemo večeras imati koliko-toliko normalan trening. Ima igrača koji nisu igrali sinoć, neki su bili van tima pa ćemo da vidimo ko je tu najopterećeniji. Najveću minutažu su imali Ledej, Naneli i Doužer. Oni će biti u nekom slabijem ritmu, a ostali će raditi jedan pristojan i normalan trening - rekao je trener Partizana dan pred utakmicu

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading