ČOVIĆ I MIJAILOVIĆ SE OGLASILI PRED DERBI! Evo šta su predsednici Zvezde Meridianbet i Partizana POŽELELI večitom rivalu!

Autor:

Sport

04.01.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred evroligaški derbi predsednici Crvene zvezde Meridianbet i Partizana odgovarali su na zanimljiva pitanja.

ČOVIĆ I MIJAILOVIĆ SE OGLASILI PRED DERBI! Evo šta su predsednici Zvezde Meridianbet i Partizana POŽELELI večitom rivalu!

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović i Nebojša Čović

Predsednici dva naša najtrofejnija kluba, Nebojša Čović (Crvena zvezda Meridianbet) i Ostoja Mijailović (Partizan) odgovarali su na ista pitanja uoči večerašnjeg duela u okviru 19. kola Evrolige.

Pred utakmicu u Štark areni, lideri crveno-belih i "parnog valjka" dali su zanimljiva mišljenja u razgovoru za "Sport klub".

- Po kom rezultatu ćete utakmicu ili uspehhu svog kluba ćete pamtiti 2023?

- Po neki put pamtim po onima koje smo izgubili, jer na osnovu toga imate novo iskustvo i na osnovu toga pravite korekcije, da vam se na sličan način ne dogode ili ne ponove takve stvari - rekao je Čović.

Republika

Foto: Starsport

 

- Godinu 2023. pamtim po mnogo čemu dobrom koje smo priredili našim navijačima, odnosno, sami sebi. Pre svega dosegli smo visoke domete kada je u pitanju Evroliga. Jako mi je žao što nam je jedan trenutak nedostajao da odemo na fajnal for, koji je jednostavno nama izmakao zbog raznoraznih okolnosti i nekošarkaških stvari o kojima sada ne bih pričao. Takođe, osvojiti AdmiralBet ABA ligu posle osam godina i osam godina verovanja navijača u ovaj naš projekat je za nas velika stvar. Bilo je velikih pobeda, bilo je i velikih poraza, a ja stalno znam da kažem da mi svi koji radimo u sportu moramo da naučimo da pobeđujemo i da naučimo da gubimo. Mi sutra moramo kada dođe novi dan da radimo sve isto, pobedili ili izgubili, tako da nema padanja u sportu i preponosan sam na onome što smo uradili u 2023. godini - kaže Mijailović.

Za čim žalite što niste uspeli u 2023?

- Žalim samo što nismo uspeli da osvojimo AdmiralBet ABA ligu, mada mislim da smo bili tu, ali dobro, desilo se kako se desilo. Poneki put je i dobro da se takve stvari dogode i na neki način da imate veću motivaciju u narednoj sezoni. Takmičenja nisu laka, to što neki pričaju da su laki mečevi u košarci, nijednom timu koji igra AdmiralBet ABA ligu, Evroligu ili Evrokup nije lako, a naročito ABA liga i Evroliga sa ovakivm kalendarima nisu humani - nastavlja predsednik Zvezde Meridanbet.

- Nemam pravo da žalim ni za čim. Mi smo ispunili ciljeve, ušli smo u Top 8 Evrolige i osvojili AdmiralBet ABA ligu. To su bili naši ciljevi i mi smo ih ispunili. Sigurno kao predsednik kluba i kao navijač Partizana mogu da kažem da žalim što nismo otišli na fajnal for zbog okolnosti koje nisu bile košarkaške, a znamo šta se dogodilo - napominje Mijailović.

Foto: Starsport

 

Koji igrač je u prošloj godini na najbolji način reprezentovao sve one najbolje osobine koje treba da krase Vaš klub?

- Ako je 2023. Teodosić je najbolje reprezentovao ono što želimo kada su igrači u pitanju i njihov pristup, bez obzira što je stariji od ostalih. To je za mene prijatno iznenađenje i mislim da će ovi mlađi imati dobar uzor da vide kako to treba da se radi. Teodosić igra svaku utakmicu na maksimum, sa velikom minutažom i sa 36 godina, svaka čast - ne ostavlja dilemu gospodin Nebojša Čović.

- Pošto sam na čelu ovog sistema sedam godina, ja nemam pravo niti da izdvajam bilo kog zaposlenog u klubu, niti bilo kog igrača. Meni su svi momci jako dragi, imamo jedan kompaktan tim, sastavljen od pre svega dobrih ljudi i dobrih igrača. Svi oni daju jedan rezultat. Naravno da vi vidite trojke Pantera ili Nanelija, zakucavanje centara, ali to je prozivod kolektivne igre i da mi moramo da pohvalimo sve naše igrače. Beskrajno ih volim kao momke, bez obzira ko je igrač, ekonom, a ko predsednik kluba - kategoričan je gospodin Ostoja Mijailović.

Republika

Foto: Vladimir Lukić

 

Šta želite da postignete u 2024. godini?

- Naši ciljevi su jasni, da obnovimo ova tri trofeja i da u Evroligi napravimo što bolji plasman. Očekivao sam da je to plasman u osam, sa pokušajem da se plasiramo u četiri. Još te šanse nisu izgubljene, imajući u vidu da je Evroliga neobično takmičenje. Vidite, nama je za Novu godinu palo da imamo nekoliko teških gostovanja, Panatinaikos, Fenerbahče, Asvel... Ne možete da birate, ko god misli da je lako il se ne razume u košarku ili je zlonameran ili previše ostrašćen - mišljenja je Čović.

- Cilj Partizana je da sačuvamo u državi sistem. Da ovaj klub više ne zavisi od rezultata, da ovaj klub živi od onoga što proizvodi, da damo sve od sebe da se naš broj navijača nikada ne odreknu Partizana. Da sačuvamo ovu atmosferu i ovo što smo uradili sa klubom jednostavno prepozna ceo svet i Evropa. Mi smo danas crno-bela porodica i uzor mnogim klubovima u svetu, koji organizuju ovo takmičenje koje se zove košarka. Mi smo sedam godina gradili sistem, cigla po cigla, kamen po kamen, ni iz čega smo stvorili jedan sistem, koji danas svi prepoznaju kao uspešan projekat koji je održiv. Ponosan sam na to, želim Partizanu da nastavi tako da funkcioniše - smatra Mijailović.

Republika

Foto: Starsport

 

Šta biste poželeli večitom rivalu u Novoj godini?

- Da imaju puno zdravlja i sreće u onome što i oni prolaze, kao što i mi prolazimo. Naravno, da naši susreti proteknu u sportskim uslovima, sa potpunim fer-plejom i potpunom regularnošću - poručio je Nebojša Čović.

- Večitom rivalu pre svega želim dobro zdravlje. Svima njima u klubu, da im čestitam novogodišnje i božićne praznika i da budu profesionalni klub, da se drže onoga što rade, a ne onoga što mi radimo - dodaje Mijailović.

Na kraju su imali i poruku za navijače:

- Da budemo svi zajedno, da zbijemo redove i da imamo podršku. I kad gubimo, a ne samo kada pobeđujemo. To je jako važno, lako je kada pobeđujete, a velika iskušenja su kada naiđu periodi određenih poraza. Verujem u naše navijače i njihovu podršku - tvrdi Čović.

- Da veruju u nas, bez obzira da li nekad gubimo ili dobijamo utakmicu. Mi moramo da verujemo u ovaj projekat. Zato što ovi momci daju sve da ovu utakmicu dobiju. Jednostavno, sport je takav da dobijete boljeg od sebe, a možete da izgubite od deset puta goreg od sebe, to je sport, dan i trenutak. Treba uvek verovati u sutra, da budemo neko ko voli ovaj klub i Partizan - istakao je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading