POZNATI UKRAJINAC POGINUO! Bomba na Lavov usmrtila bivšeg KOŠARKAŠA!

Autor: M. M.

Sport

29.12.2023

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Kobzisti izgubio život.

POZNATI UKRAJINAC POGINUO! Bomba na Lavov usmrtila bivšeg KOŠARKAŠA!

Foto: Tanjug AP

Poznati ukrajinski košarkaš i trener Viktor Kobzisti poginuo je danas u ruskom raketnom napadu na Lavov, rekao je predsednik Košarkaške federacije Ukrajine Mihail Brodski.

Kobzisti je igrao za reprezentaciju Ukrajine na Evropskom prvenstvu 2001. i 2005. godine, objavila je Ukrajinska pravda.

Igrao je i za timove Dnjepra, Budiveljnika i Azovmaša, a povukao se sa terena 2011. godine.

Bio je glavni trener ženskog kluba Dinamo Kijev.

Na trenerskom planu je dva puta postao prvak Ukrajine (2013, 2014), a osvojio je i Kup Super lige 2012. i Kup Ukrajine 2013. Od 2015. do 2020. bio je predsednik košarkaškog kluba Kremin.

Bio je i glavni trener ženskog kluba Dinamo Kijev. Inače, danas su se pojavili izveštaji da su u raketnom napadu na zapadni grad Lavov oštećene tri škole i dečji vrtić, ubivši jednog civila i ranivši najmanje 15 drugih.

Inače, Ukrajina je zvanično zabranila svojim sportistima da se takmiče na događajima u kojima učestvuju njihove kolege iz Rusije i Belorusije, pa će biti izazov za organizatore OI u Parizu 2024.

Uredbu je potpisao je zamenik ministra Matvij Bidni, prenela je agencija Rojters.

Odluka koju su kritikovali čak i ukrajinski sportisti, usledila je pošto je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) izrazio nezadovoljstvo Kijeva jer je dao "zeleno svetlo" ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče pod neutralnom zastavom.

Podsetimo, Ukrajina je prethodno upozorila rukovodstva svojih sportskih saveza da će im oduzeti status u slučaju da se njihovi sportisti na međunarodnoj sceni budu nadmetali su Rusima i Belorusima. Jasno je da je u pitanju ucena i nemogućnost izbora sportista da sami donose odluke o tome na kom takmičenju će se boriti i predstavljati svoju zemlju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading