NIKOLA JOKIĆ SE POVREDIO: Denver slavio, ali brine to što Srbin nije igrao

Autor:

Sport

28.11.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim Srbina, van tima bili i Gordon i Mari.

NIKOLA JOKIĆ SE POVREDIO: Denver slavio, ali brine to što Srbin nije igrao

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denvera pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 113:104 i došli do 12. trijumfa u sezoni. Da pobeda bude veća svedoči to što su Nagetsi igrali bez trojice najboljih igrača Nikole Jokića, Erona Gordona i Džamala Marija. Prema informacijama iz NBA lige, srpski centar lakše se povredio pre ovog susreta, pa je trener Majk Meloun odlučio da igra bez trojice najboljih.

Rizik mu se isplatio jer su ih predvodili veterani i potpunosti opravdali njegovo poverenje i iskoristili izostanak glavnih igrača. Tako, glavnu reč vodili su Redži Džekson i Deandre Džordan, koji je podsetio na partije iz svojih najboljih dana. Džekson je meč završio sa 35 poena i 13 asistencija, dok je Džordan postigao 21 poen uz 13 skokova i pet asistencija. Među Klipersima prednjačio je Kavaj Lenard sa 31 poenom uz osam uhvaćenih lopti, pratio ga je Ivica Zubac postigao je 23 poena i imao je 14 skokova, dok je Rasel Vestbruk imao je učinak 14 poena i 11 skokova.

Što se samog toka meča tiče, Denver je dobro parirao Klipersima tokom prvog poluvremena, često imao prednost vođstvo, ali je treća deonica pokazala koliko znači duža klupa. Klipersi su tada došli do 11 poena prednosti (88:77), a preokretu se malo ko nadao. Međutim, pri rezulatu 90:81 usledila je serija aktuelnog šampiona posle koje domaćin nije bio u stanju da se vrati. Uspeli su da priđu na posed zaostatka (102:100), ali su brzopleto reagovali - gubili su lopte i uz nekoliko loših odluka, nisu mogli protiv aktulenog šampiona. Izostao je uzbudljiv finiš, Denver se odlepio novom serijom i na kraju upisao važan trijumf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading