JOKIĆ KREĆE PO DUPLU KRUNU: Srbin ide po trofej koji niko nikada nije osvojio

Autor:

Sport

03.11.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi protivnik Denveru će biti Dalas predvođen Lukom Dončićem.

JOKIĆ KREĆE PO DUPLU KRUNU: Srbin ide po trofej koji niko nikada nije osvojio

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i košarkaši Denvera krenuće po duplu krunu u NBA ligi u noći između petka i subote. Šampioni NBA lige odmeriće od tri sata iza ponoći snage sa Dalasom predvođenim Lukom Dončićem u prvom izdanju NBA kupa od kojeg se očekuje da bude spektakularno takmičenje.

NBA kup igraće svih 30 ekipa ali u formatu sličnom onom na Svetskom prvenstvu u košarci i to u "prozorima" kakve FIBA ima za nacionalne kvalifikacije za Evrobasket i Mundobasket. Ekipe su kao i u NBA ligi podeljene na Zapadnu i Istočnu konferenciju, s tim da neće igrati svako sa svakim, već su podeljeni u grupe od po pet ekipa a upravo su se Denver i Dalas našli u B grupi Zapada sa Nju Orleansom, LA Klipersima i Hjustonom. Koliko je ovaj prvi meč važan potvrđuje to što samo šest pobednika grupa ima zagarantovano mesto u četvrtfinalu i dve ekipe koje dobiju specijalnu pozivnicu.

Što se tiče ostatka formata i termina odigravanja mečeva, biće odigrano šest prozora od 3. do 28. novembra. Četvrtfinala će se igrati 4. i 5. decembra, a polufinala su 7. decembra, dok je finalni meč 9. decembra. Finalni susret će se igrati u Las Vegasu u svetski poznatoj Sferi. Koliko će svaki meč biti važan potvrđuje i to što će utakmice Kupa računati i za konačni ligaški plasman. Prenosiće se i celokupna statistika, a i NBA kup će dobijati MVP i idealnu petorku.

NBA KUP

Zapadna konferencija

Grupa A: Memfis, Finiks, Portland, LA Lejkers, Juta.

Grupa B: Denver, Nju Orleans, Dalas, LA Klipers, Hjuston.

Grupa C: Golden Stejt, Minesota, Oklahoma, Sakramento, San Antonio.

Istočna konferencija

Grupa A: Filadelfija, Klivlend, Atlanta, Indijana, Detroit.

Grupa B: Milvoki, Njujork, Majami, Vašington, Šarlot.

Grupa C: Boston, Orlando, Čikago, Bruklin, Toronto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading