OBRADOVIĆ PRED ALBU! "Nemamo vremena da patimo"! Evo na šta UPOZORAVA trener Partizana!

Autor:

Sport

16.11.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli nastavljaju duele protiv bundesligaša.

OBRADOVIĆ PRED ALBU! "Nemamo vremena da patimo"! Evo na šta UPOZORAVA trener Partizana!

Foto: Admiral Bet ABA liga

Partizan je prvi put u sezoni vezao dva poraza, pošto je posle šokantnog poraza od Igokee u Beogradu, ostao praznih džepova i u Minhenu protiv Bajerna.

Vremena za jadikovanje nema u Humskoj, jer već u petak (20.45) stiže još jedan bundesligaš Alba, pa je to novi ispit za izabranike trenera Željka Obradovića.

- Naspavali se par sati, seli u avion, došli i odradili trening. Jedini moguć: analiza prethodne utakmice i priprema za ovo što nas čeka - rekao je Obradović.

"Albatrosi" su poslednji na tabeli Evrolige, imaju samo jedan trijum u dosadašnjih osam rundi. U poslednjem meču, nemački tim je nadoknadio minus od 15 poena protiv Asvela kod kuće, pa povela sedam razlike, ali na kraju izgubila.

Republika

Foto: Starsport

 

I pored toga, najtrofejniji evropski stručnjak ima veliki respekt ka narednom rivalu.

- Ozbiljna utakmica, bez obzira što je Alba na tabeli u toj poziciji u kojoj je, ali je mnoge utakmice izgubila u završnici. Imaju kvalitet, znaju da igraju i igraju specifičnu košarku. Isti je trener kao prošle godine. Imali smo to iskustvo u prvoj utakmici prošle godine smo odigrali veoma slabo, a ovde mnogo bolje u Beogradu, tako da se nadamo da ćemo reagovati i da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro - to je neophodno.

Osvrnuo se i na finiš utakmice sa Bajernom.

- Igrali smo u velikom broju minuta veoma dobro, nažalost, utakmica se završila kako se završila, a bila je na jedan posed, dva razlike, primamo koš, uz faul i to je prelomilo utakmicu.

Republika

Foto: KK Partizan twitter

 

Trenera regionalnog šampiona više brinu druge stvari, vezane za igru njegovih izabranika.

- Uopšte nisu bitna dva poraza. Bajern je imao četiri vezana, pa je odigrao kako je odigrao. Nemamo vremena ni da patimo ni da se radujemo. Pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, probaš da probudiš neke stvari u njima, da svi budu na istoj liniji i to je ono što nam fali. Što imamo uspone i padove tokom utakmica i naravno, detalji koji su dosad bili prisutni i zbog kojih smo gubili utakmice. Odbrambeni skok i u trenucima kada se lomi utakmica se odigra pametnije. Neke utakmice smo odigrali izuzetno pametno i dobro odigrali, znali kako da napadamo, a bilo je trenutaka i kada nismo to znali da radimo. U tom smislu se rade sve moguće korekcije.

Raspored je veoma naporan, ređaju se utakmica za utakmicom, vremena za odmor ili pošten trening nema. Kako u takvoj situaciji spremiti ekipu?

- To je samo stvar glave. Naravno da ću ja kao trener voditi računa o minutaži i svemu, ali ako igrač ne voli da igra utakmicu, bez ozbira što je u 48 sati... Ovo danas je bilo pokazivanje i prikazivanje. Napravili su dobro istezanje posle puta i nikakav napor ne postoji - istakao je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading