PARTIZANOVE OSCILACIJE: U PETAK je FINALE Evrolige za crno-bele!

Autor:

Sport

16.11.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč koji jednostavno mora da se pobedi.

PARTIZANOVE OSCILACIJE: U PETAK je FINALE Evrolige za crno-bele!

Foto: KK Partizan twitter

Košarkaši Partizana poraženi su u Minhenu od Bajerna rezultatom 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22) u osmom kolu Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića pokazali su dva različita lica. Jedno raspucano kada su imali i maksimalnih + 10 i jedno loše kada je igra potpuno stala.

Uroš Trifunović, Frenk Kaminski i Džejms Naneli su nemilosrdno pogađali iz svih pozicija u prvoj četvrtini u kojoj je Partizan ubacio 32 poena. Kao i mnogo puta ove godine desio se neobjašniv pad u igri crno-belih, a u drugoj deonici ubacili su samo 19 poena.

Na kraju velikih devet razlike za Bajern koji je ovim trijumfom prekinuo niz od četiri evroligaška poraza.

O ovoj utakmici i nastavku Partizanove sezone u Evroligi razgovarali smo sa Vladom Kuzmanovićem, koji je ekskluzivno za naš portal Republika.rs govorio o tome šta crno-belima fali za bolje rezultate.

Republika

Foto: printscreen

Vladimir Kuzmanović

 

- Nismo videli ništa novo od Partizana. Pobede nad Crvenom zvezdom Meridianbet u Evroligi, pa potom u AdmiralBet ABA ligi su ih "oživeli", ali i dalje ima previše oscilacija. Pobeda protiv Fenerbahčea izvojevana je na ogromnu energiju i želju, a ni tada crno-beli nisu igrali sjajno i imali su velike padove - počeo je priču Kuzmanović, pa se vratio na sinoćnu utamicu:

- Partizan je odigrao odličnih 10 minuta, a onda smo videli stare boljke. Partizanu definitivno nedostaje lider u vidu Kevina Pantera. Aleksa Avramović je to bio u nekoliko utakmica, ali je sasvim normalno da kod njega dođe do pada i zamora. Kada primiš 94 poena u gostima, ne možeš da očekuješ da ćeš pobediti utakmicu, iako su uprkos svemu imali šanse. Krivo mi je jer je bio "idealan" trenutak za brejk jer je Bajern bio u lošoj seriji i vrlo lako je moglo da se pobedi u Minhenu.

Bruno Kaboklo je odigrao odlično, bio je svetla tačka, a naš sagovornik izneo je mišljenje o brazilskom centru.

Republika

Foto: twitter printscreen KK Partizan

Bruno Kaboklo

 

- Sigurno nije bilo u planu da Kaboklo u svojoj prvoj utakmici u Evroligi rešava meč. Odigrao je fantastično, pre svega šuterski, a pokazao je ono što smo svi videli na Svetskom prvenstvu da je zaista odličan igrač. Trebaće mu vremena da se ustali u sistemu Željka Obradovića i tek će pomoći Partizanu. On je prvenstveno juče ušao da uhvati neki skok jer je Bajern u tom segmentu dominirao, ali se na kraju njegova uloga malo i promenila pošto je bio poenterski raspoložen.

Uzroci poraza izgubljene lopte i loša koncentracija.

- Podbacili su najiskusniji igrači, prvenstveno mislim na Ledeja i Nanelija. Njihova statistika govori da su odigrali sasvim dobar meč, ali su imali previše izgubljenih lopti u krucijalnim momentima i morali su bolje. Takođe, Pi Džej Doužer je oduševio u nekim momentima, pokazao je da je odličan igrač, a onda je na tri razlike minut ipo pre kraja izgubio najvažniju loptu i prosuo sve dobro što je uradio. Kod njega ima malo i do mentaliteta, mora da shvati da je košarka u Evropi drugačija. Očekivao sam od Ognjena Jaramaza da u "svojoj" hali konačno pronađe ritam, ali on je potpuno van istog cele godine. Ognjen je divan momak i odličan košarkaš, a problem je malo i psihičke prirode. Neke uvrede koje domaći igrači dobijaju sa tribina utiču na njih drugačije nego na strance, ali moraju da zaborave na to i da pokažu da su sa razlogom tu gde jesu.

Utakmica protiv Albe mora da se pobedi.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

- Za Partizan je meč protiv Albe u petak finale Evrolige! Nema sumnje da će ih Željko tako i spremiti. Ne vidim način na koji nemački tim može da pobedi u Areni, ali sve je moguće. Setimo se kako su pravili probleme Zvezdi Meridianbet prošle sezone. Crno-beli su svakako mnogo kvalitetniji od Albe, a verujem da će pred punom Arenom to i dokazati - zaključio je Vladimir Kuzmanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading