DIREKTOR KLS ZA REPUBLIKA.RS: Sve je DOGOVORENO! Ovo su ZVANIČNI termini finala domaćeg i regionalnog takmičenja!

Autor:

Sport

08.06.2023

16:58 >> 16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekaju se samo zvanične potvrde klubova.

DIREKTOR KLS ZA REPUBLIKA.RS: Sve je DOGOVORENO! Ovo su ZVANIČNI termini finala domaćeg i regionalnog takmičenja!

Foto: Starsport/Ilustracija

Čelnici Košarkaške lige Srbije i AdmiralBet ABA lige, kao i klubova koji će igrati finala oba takmičenja, postigli su kompromis po pitanju kalendara borbi za titulu.

Na sastanku je usvojen plan da se prve dve utakmice finalne serije KLS između Crvene zvezde MeridianBet i FMP Železnika igraju 9. i 11. juna, a eventualna treća 12. Prvi meč biće igran u dvorani "Aleksandar Nikolić", drugi u Železniku, a potencijalna majstorica ponovo u "Pioniru".

Takođe, odlučeno je da borba između "večitih rivala" za titulu prvaka AdmiralBet ABA lige počne 13. juna ukoliko se KLS završi 11. juna, ako se bude igrala majstorica, borba za trofej u regionalnom takmičenju počeće 14. juna, a termini susreta biće naknadno saopšteni.

Podsetimo, prednost domaćeg terena u finalu AdmiralBet ABA lige ima Partizan, koji će biti domaćin prve dve utakmice, a potom se serija seli u "Pionir".

Ovakav ishod za "Republika.rs" potvrdio je i direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Grujin

- Na sastanku  sa AdmiralBet ABA ligom dogovoreno je da finalna serija KLS bude ogirana 9. i 11 juna, dok bi eventualna majstorica bila na programu 12.  Ukoliko se serije bude završila u dva meča regionalno finale počeće 13. juna, eventualna treća utakmica finala KLS automatski pomera početak borbe za trofej u AdmiralBet ABA ligi za 14. jun. Finalisti KLS su pristali na ove termine. Nama u KLS je najbitniji interes srpske košarke i reprezentacije, odnosno da imamo na raspolaganju sve igrače i trenere svih selekcija nacionalnog tima - rekao je Aleksandar Grujin za "Republika.rs".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading