CRNO NA BELO: Evo šta je POTREBNO Zvezdi za plasman u top 8 Evrolige

Autor:

Sport

09.03.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je, ali ne i nemoguće.

CRNO NA BELO: Evo šta je POTREBNO Zvezdi za plasman u top 8 Evrolige

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Bentil, Vildoza i Kampaco

Košarkaši Crvene zvezde su se, trijumfom nad Efesom (94:75), vratiti u trku za plasman u top 8 Evrolige, ali da bi ostvarili san delija potrebno je da ostvare istinski podvig. Naime, do kraja regularnog dela elitnog takmičenja ostalo je još sedam kola, a crveno-belima će najverovatnije biti potrebno da zabeleže bar učinak od 6-1.

Naime, klub sa Malog Kalemegdana deli 12. mesto na evroligaškoj tabeli sa Virtusom iz Bolonje (12-15), dok su na deobi ciljanog osmog mesta trenutno Makabi i Žalgiris sa dve pobede više. Takođe, dvostruki uzastopni prvak Evrope ima utakmicu manje, koju će odigrati narednog utorka protiv Real Madrida (odloženo zbog zemljotresa u Turskoj i Siriji), pa će se u slučaju slavlja i on pridružiti izraelskom i litvanskom velikanu.

Valensija je na 13 pobeda, ali 29. marta stiže u dvoranu "Aleksandar Nikolić" na noge Zvezdi, koja ima bolji međusobni skor od Makabija i Efesa, ali ne i od Litvanaca (gledajući oba meča uspešniji za "pola koša").

Iako je teško predvideti ishod duela do kraja, ako pretpostavimo da izabranici trenera Duška Ivanovića mogu da ostvare šest trijumfa, potrebno je da pomenuti konkurenti (izuzev Valensije) izgube bar po tri puta, a Žalgiris četiri.

Svakako da bi crveno-belima na ruku išla pobeda "kraljevskog kluba" u Istanbulu, ali neophodno je da se poklope brojne kockice, s obzirom na raspored i stanje na tabeli. Takođe, olakšavajuća okolnost tiče se činjenice da Zvezdine protivnike čekaju međusobni okršaji. Efes će već u petak ugostiti Makabi, koji se u pretposlednjem kolu sastaje i sa Žalgirisom. 

Ako bi prvak Srbije i AdmiralBet ABA lige upisao skor od 7-0, time bi dodatno pobljšao situaciju, jer bi onda mogao da ugrozi i bolje plasirane timove, Partizan i Baskoniju (15-12), međutim to se čini kao potpuno nerealan scenario u finišu regularnog dela sezone, kada se svi maksimalno motivisani, željni što bolje pozicije uoči doigravanja.

Što se tiče rasporeda, svaki naredni meč Zvezde može se okarakterisati "ključnim". Četa Ergina Atamana je "pala" u Pioniru, a sledeći test je Panatinaikos (petak u Atini). Težak posao Zvezdu očekuje u okršajima sa Olimpijakosom i Fenerbahčeom (kod kuće) i Barselonom (u Kataloniji), a igraće još protiv Baskonije, Valensije i Asvela. Da li crveno-beli mogu da dođu do magične cifre "šest", koja bi "odškrinula vrata" top 8, videćemo do završetka Evrolige, a delije sigurno imaju veru u Duška Ivanovića i njegove pulene, predvođene sjajnim argentinskim tandemom Vildoza/Kampaco.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading