PARTIZAN VRAĆA EVROLIGU NAVIJAČIMA! "Arena" će opet biti crno-bela, kao pre OSAM godina: Bogdan, Bertans, Lovernj i ekipa u PAKLENOJ atmosferi! (VIDEO)

Autor: Žarko Sokić

Sport

18.10.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oproštaj je bio za pamćenje, ostvarena je pobeda protiv litvanskog velikana.

PARTIZAN VRAĆA EVROLIGU NAVIJAČIMA! "Arena" će opet biti crno-bela, kao pre OSAM godina: Bogdan, Bertans, Lovernj i ekipa u PAKLENOJ atmosferi! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube

Košarkaši Partizana u utorak od 20.45 dočekuju Olimpiju iz Milana u trećem kolu Evrolige.

Crno-beli su u prve dve utakmice upisali isto toliko poraza, pa su sada pod imperativom pobede. Alba je savladala četu Željka Obradovića u Berlinu rezultatom 100:84, dok je Baskonija, u triler meču, posle produžetka bila bolja sa 103:96 i pored toga što je Partizan imao pobedu u džepu u samoj završnici. 

Protivnik je Olimpija iz Milana koja u prve dve utakmice ima polovičan učinak - pobedu protiv Asvela u gostima (69:62) i poraz od Albe posle produžetka u Italiji (74:80).

Gde možete gledati meč Partizana i Olimpije iz Milana pročitajte OVDE, a sećate li se poslednjeg evroligaškog meča crno-belih u Beogradu?

Susret top 16 faze između Partizana i Žalgirisa odigran je četvrtog aprila 2014. godine, a crno-beli su ga rešili u svoju korist rezultatom 77:67. Partizan je takmičenje završio upravo u top 16 fazi uz skor od četiri pobede i 10 poraza, a i pored toga što crno-beli nisu imali priliku da prođu u narednu rundu, "Grobari" su napravili atmosferu za pamćenje u beogradskoj "Areni". 

Kao da su navijači Partizana znali da ih čeka duga pauza bez evroligaških mečeva, pa su se potrudili da se oproste u stilu. Što se samog meča tiče, Partizan je predvodio Davis Bertans sa 17 poena i 10 skokova, dok je Milenko Tepić imao 14 poena. Dvocifreni učinak ostvarili su još Žofri Lovernj sa 11 i Nikola Milutinov sa 10 poena, a na terenu je bio i Bogdan Bogdanović koji je postigao samo dva poena.

Košarkaši Partizana odigrali su još jedan meč posle ovog, izgubili su od Galatasaraja u gostima, ali je oproštaj od Evrolige u Beogradu bio baš protiv Žalgirisa.

Tada su u sastavu crno-belih bili: Tepić, Lovernj, Pavlović, Dalo, Milutinov, Bogdanović, Gagić, Musli, Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans.

Šta nas sada očekuje? Nema sumnje puno uzbuđenja i nova atmosfera za pamćenje, a crno-beli deo javnosti veruje i nova pobeda, prva posle osam godina čekanja!

Koje je vaše mišljenje, da li će Partizan slaviti protiv Olimpije iz Milana?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading