Pešić je morao mnogo više da uradi: Vlade Đurović otvoreno o problemima srpske košarke - pomenuo je i selektorove godine!

Autor:

Sport

07.07.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska sportska javnost i dalje je u šoku nakon poraza naših reprezentativaca u duelima sa Letonijom i Belgijom.

Pešić je morao mnogo više da uradi: Vlade Đurović otvoreno o problemima srpske košarke - pomenuo je i selektorove godine!

Foto: youtube.com/HappyTV

Razočarenje jeste veliko, ali mnogo više zabrinjava činjenica da srpska košarka nakon Olimpijskih igara u Tokiju može preskočiti i naredno Svetsko prvenstvo

Svoje viđenje stanja u srpskoj košarci nedavno je izneo legendarni Zoran Moka Slavnić, a "dušu je otvorio" i Vlade Đurović:

- Baš smo zaglibili. Naravno da bismo bili mnogo bolji da su igrali Micić, Kalinić, da ne pričam o Jokiću i Bogdanoviću, ali... Gledao sam pažljivo utakmicu, ne mogu da kažem da se momci nisu borili, ali nešto ne štima. I Belgijancima je falilo nekoliko glavnih igrača, pre svih njihov najbolji Sem van Rosom. Da pitaš naše da li znaju bilo kog igrača Belgije reći će 'ne', dok oni sigurno znaju dosta naših, ali nisu imali respekta - istakao je legendarni košarkaški stručnjak za "Glas Srpske" i nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

 

- Ne mogu ja da savetujem Karija Pešića, ali možda mu treba pravi prvi pomoćnik. Ipak je on u zrelim godinama, refleksi više nisu onakvi kakvi su bili pa bi morao da ima nekoga uz sebe ko se ne plaši da mu kaže neke stvari. Moralo je sa klupe da se uradi više. Imali smo 11 razlike na četiri minuta - promeni odbranu, igraj sa pet visokih ili malih, momci nisu tako neiskusni da to ne mogu privesti kraju.

Republika

Foto: Starsport

Igor Kokoškov

 

Vlade Đurović na neuspeh reprezentacije gleda daleko kompleksnije:

 Nisam bio za Igora Kokoškova, ne zato što nije dobar stručnjak, nego smatram da je previše demokratski nastrojen. Sa druge strane, Kari je baš stara škola, ali opet ne ide. Treba se nadati da može nešto da promeni pred Evropsko prvenstvo i u nastavku kvalifikacija. Kako god okreneš, svi uspesi su počinjali od reprezentacije, a ako ona postiže rezultate ovakve kakve postiže, gubi se interes. Deca gledaju velika takmičenja, a ako nas nema na njima, neće ni imati nagon da uzmu loptu u ruke - zaključio je Vlade Đurović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Navijac

07.07.2022 13:05

Ovaj bi da se uvuce u reprezentaciju

CIGA

07.07.2022 13:12

Djurovicu kazi glasno da zelis REPREZENTACIJU