Naš čovek lansirao Egipćanina u zvezde: OVO JE SRBIN KOJI JE STVORIO SALAHA!

Autor:

Sport

26.04.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme nema - Muhamed Salah je trenutno ubedljivo najbolji fudbaler koji hoda planetom Zemljom, a malo ko zna da ga je u fudbalsko sazvežđe lansirao Srbin!

Salah u duelu sa Kolarovim i Manolasom

Egipćanin je sa dva maestralna pogotka i dve asistencije demonstrirao silu protiv Rome i doneo Liverpulu velikih 5:2 (2:0) u prvom meču u polufinalu Lige šampiona, pa je klub sa Enfilda pred revanš u Rimu 3. maja veliki favorit za plasman u finale.

PROSEČAN KLUB

Zbog fenomenalne forme u engleskom klubu i činjenici da je reprezentaciju Egipta odveo na Svetsko prvenstvo posle 28 godina, Muhamed je legitimni kandidat za Zlatnu loptu, a svega toga ne bi bilo da mu šansu nije dao malo poznati srpski stručnjak Ivica Todorov, koji je trenersku karijeru gradio u manjim francuskim klubovima i uglavnom frankofonim afričkim zemljama.

Sudbina je htela da poslednji zvanični posao Todorova bude u prosečnom egipatskom klubu El Mokavlun (po kompaniji koja je vlasnik klub je poznat i pod imenom Arab kontraktors), koji je svoje mečeve igrao u predgrađu Kaira - Al Nasru. Tamo je Ivica, rodom iz Zrenjanina, došao 2010. godine. Zatekao je dva bisera rođena 1992. Jedan je Muhamed Elneni, koji trenutno igra za Arsenal, a drugi Muhamed Salah.

RepublikaFoto: foto.net
Srbin koji je stvorio Salaha: IVICA TODOROV

Todorov: Bez mene bi Salah i Elneni bili mali igrači, niko ne bi obratio pažnju na njih

U Muhamedu je Srbin video ono što nisu prethodnici, pa ga je odmah ustalio u prvom timu, a omaleni mađioničar uzvratio je prvim golom u profesionalnoj karijeri. Ubrzo je zaigrao za mlađe reprezentativne selekcije, a sudbina ih je razdvojila. Todorov je 2011. godine napustio Al Mokavlun i nije poznato da je posle toga išta radio u fudbalu, a Salah se 2012. uputio u Bazel, gde mu se posle godinu dana priključio zemljak i imenjak Elneni.

SVI IH IGNORISALI

Todorov je svojevremeno bez dlake na jeziku izjavio da je ubedljivo najzaslužniji za karijere Salaha i Elnenija.

- Za sve one koji sumnjaju u moje trenerske kvalitete, podsetiću vas da sam lansirao fudbalere kao što su Muhamed Salah i Muhamed Elneni. Bilo je to dok sam u Egiptu trenirao Arab kontraktorse. Ta dva igrača sam otkrio i pružio im šansu, a sada igraju za Arsenal i Liverpul. Šta više reći. Da nije bilo mene, Salah i Elneni bi bili mali igrači. Svi su ih ignorisali, ali ja sam im dao priliku - pohvalio se Todorov.

Salahova sezona iz snova

Premijer liga

Utakmica: 33

Golova: 31

Liga šampiona

Utakmica: 11

Golova: 10

Kvalifikacije za LŠ

Utakmica: 2

Golova: 1

FA kup

Utakmica: 1

Golova: 1

Ukupno

Utakmica: 47

Golova: 43

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading