HRVATI ZATVORILI STADION HAJDUKA: Ponos Splita IZBAČEN NA ULICU, moraće da igra na nekom drugom mestu

Autor:

Sport

04.04.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije htelo da im se progleda kroz prste, a odluka nije čak ni konačna.

HRVATI ZATVORILI STADION HAJDUKA: Ponos Splita IZBAČEN NA ULICU, moraće da igra na nekom drugom mestu

Foto: www.profimedia.rs

Pravi haos nastao je posle fudbalske utakmice između Hajduka iz Splita i Dinama iz Zagreba pošto su gosti slavili sa Poljudu sa 1:0 i eliminisali domaćine u polufinalu Kupa Hrvatske. Na taj način su ostavili ponos Splita praktično bez šansi da se bore za trofej ove sezone jer im je i titula daleko.

Nezadovolji takvim ishodom, pripadnici "Torcide" su posle meča upali na teren da bi iskazali svoje nezadovoljstvo, a usput su bes iskalili na svoj stadionu lomeći stolice. Bilo je svima jasno da su meta kritika fudbaleri Hajduka, ali su se i gosti iz Zagreba dali u beg prema svlačionici, dok je policija imala pune ruke posla.

Foto: www.profimedia.rs

Policija imala pune ruke posla

Sada su domaćine stigle oštre kazne, nepuna 24 sata posle incidenta. Hrvatski  fudbalski savez odlučio je da suspenduje stadion Poljud. HNS je brzo reagovao u odgovoru na nerede koji su se dogodili nakon jučerašnje utakmice Hajduk-Dinamo i zatvorio Poljud do donošenja konačne odluke. Pretpostavlja se da će kazna biti određena pre Hajdukove sledeće domaće utakmice, koja je zakazana za 14. april protiv Osijeka. Hajduk se suočava sa kaznom zatvaranja stadiona, a jedino pitanje je na koliko utakmica.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Huligani na Poljudu

- Takmičarski odbor hrvatskog Kupa odlučio je da suspenduje stadion Poljud od domaćinstva bilo koje utakmice seniorskog tima Hajduka do konačne odluke Disciplinskog odbora. Odbor je doneo ovu odluku na osnovu izveštaja sa utakmice i izveštaja bezbednosnog službenika sa polufinalne utakmice između Hajduka i Dinama, prema članu 66, stav 4, Disciplinskih propisa HNS. Nakon pregleda izveštaja sa utakmice i izveštaja bezbednosnog službenika, utvrđeno je da je minut nakon završetka utakmice, neki domaći navijači nezakonito ušli na teren sa severne tribine i sukobili se sa policajcima. Incidenti su se nastavili nakon pomenutog događaja, kako na tribinama, tako i na širem stadionu, ispunjavajući time uslove navedene u pomenutom članu - stoji između ostalog u obrazloženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading