OGLASILI SE IZ TZV. KOSOVA ZBOG OPTUŽBI ZA NAMEŠTANJE MEČEVA: Evo šta kažu iz Balkanija!

Autor:

Sport

31.03.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Želimo odgovornost svih onih koji su umešani u ovu priču"

OGLASILI SE IZ TZV. KOSOVA ZBOG OPTUŽBI ZA NAMEŠTANJE MEČEVA: Evo šta kažu iz Balkanija!

Foto: EPA

Regionalni mediji sinoć su preneli vesti o sumnji da je utakmica između Dinama iz Zagreba i kluba Balkani iz samoproglašene države Kosovo bila nameštena. Meč je odigran u Suvoj Reci, gde je domaći tim Balkani slavio rezultatom 2:0. Istraga je pokrenuta, a tužilaštvo u Prištini se aktivno bavi ovim slučajem.

Na te informacije odgovorio je klub iz samoproglašene države Kosovo.

- Ovo je pokušaj bacanja senke na izvanrednu i istorijsku pobedu ostvarenu protiv sjajnog tima, zagrebačkog Dinama. To je meč koji je odjeknuo u evropskim i svetskim medijima kao veliki uspeh našeg kluba. Pozivamo sve institucije pravde, Tužilaštvo i Sud, istražitelje i novinare, da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem i da razjasne svaki mogući detalj. A kada se to uradi, želimo odgovornost svih onih koji su umešani u ovu priču, jer ne možemo da dozvolimo da se ukalja ime našeg kluba - navodi se u reakciji Balkanija, a prenosi portal "Klankosova".

U saopštenju Balkani je oštro demantovao optužbe i istakao da je njihova pobeda bila istorijski uspeh, te da odbacuju bilo kakve insinuacije o nameštanju utakmice. Klub je izrazio spremnost da sarađuje sa nadležnim organima kako bi se situacija rasvetlila i istakao da očekuje odgovornost svih uključenih u ovu priču.

Policija tzv. Kosova, zajedno sa Tužilaštvom, započela je istragu o utakmici Balkani - Dinamo u oktobru prošle godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading