KAKAV BI TO SKANDAL BIO! Dinamo Zagreb i klub iz tzv. Kosova pod istragom za NAMEŠTANJE MEČA!

Autor:

Sport

30.03.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je ovo tačno...

KAKAV BI TO SKANDAL BIO! Dinamo Zagreb i klub iz tzv. Kosova pod istragom za NAMEŠTANJE MEČA!

Foto: Tanjug

Sumnja se na nameštanje utakmice između Dinama i Balkana u UEFA Ligi konferencija

Regionalni mediji su nedavno preneli vesti o sumnji da je utakmica između Dinama iz Zagreba i kluba Balkani iz samoproglašene države Kosovo bila nameštena. Meč je odigran u Suvoj Reci, gde je domaći tim Balkani slavio rezultatom 2:0. Istraga je pokrenuta, a tužilaštvo u Prištini se aktivno bavi ovim slučajem.

Reputacija i očekivanja

Republika

Foto: Tanjug/AP

FK Dinamo Zagreb

Pre početka utakmice, kladionice su smatrale da je Dinamo veliki favorit zbog svoje reputacije i činjenice da je Balkani izvučen iz poslednjeg šešira sa najmanjim koeficijentom. Međutim, rezultat je bio suprotan očekivanjima, što je dodatno pojačalo sumnje u regularnost utakmice.


Reakcije i istraga

Laureta Ulaj iz Tužilaštva u Prištini potvrdila je da se sprovode pravne radnje u cilju istraživanja ovog slučaja. Postoje ozbiljne sumnje u regularnost meča, te se pravosudni organi aktivno angažuju kako bi rasvetlili šta se tačno događalo tokom utakmice u Suvoj Reci.

Posledice i dalji tok događaja

Iako utakmica nije imala veliki uticaj na plasman Dinama u Evropi, ovakve sumnje i optužbe mogu imati ozbiljne posledice po reputaciju kluba. Dinamo je kasnije stigao do osmine finala Lige konferencija, ali je eliminisan od grčkog PAOK-a. Ipak, ovo bi nesumnjivo bio ogroman skandal ukoliko se dokaže tačnim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading