HAOS U KOMŠILUKU! Navijači Hajduka UPALI NA TEREN! Igrači morali da BEŽE U TUNEL!

Autor:

Sport

03.04.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramotan završetak velikog derbija.

HAOS U KOMŠILUKU! Navijači Hajduka UPALI NA TEREN! Igrači morali da BEŽE U TUNEL!

Foto: printscreen/x.com

Nakon nedavne polufinalne utakmice između Hajduka i Dinama u Kupu Hrvatske, stadion je bio poprište uznemirujućeg nasilja.

Čuvena Torcida probila je zaštitnu barijeru na severnoj tribini i pokušala da upadnu na teren usled nezadovoljstva povodom poraza Hajduka od ljutog rivala (0:1), što je izazvalo brzu reakciju specijalnih snaga koje su uspele da smire situaciju i vrate huligane nazad na tribine.

 

 

Haos koji je usledio prikazao je bacanje baklji čak i stolica sa severne tribine prema terenu, stvarajući opasno okruženje kako za igrače tako i za gledaoce. Srećom, nije bilo prijavljenih povreda među igračima, ali ozbiljnost situacije ne može biti potcenjena.

 

 


Nasilje se nije ograničilo samo na severnu tribinu, jer su se pojavili izveštaji o fizičkim sukobima na zapadnoj tribini, dodatno doprinoseći haosu koji je obeležio ono što je trebalo da bude proslava hrvatskog fudbala. Trebalo je skoro pola sata nakon utakmice da se situacija dovede pod kontrolu, ostavljajući mrlju na veče i izazivajući javno negodovanje i pažnju, ne samo u Hrvatskoj, već i na međunarodnom nivou.

Hrvatski fudbalski savez, HNS, sada se suočava sa zahtevnim zadatkom da se pozabavi ovim očajnim incidentom i preduzme odlučne mere kako bi sprečio da se takvi događaji ponove i naruše sport u budućnosti. Potreba za strožim merama i većom budnošću kako bi se obezbedila bezbednost i integritet fudbalskih događaja istaknuta je ovim nesrećnim događajem. Dok se vlasti bore sa posledicama nasilja, pažnja je usmerena na HNS da pokaže odlučnu posvećenost održavanju vrednosti sportskog duha i fer igre.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading