OVO SE NIKADA NIJE DESILO U ISTORIJI! FIFA Kataru i Maroku dodelila narednih 10 MUNDIJALA!

Autor:

Sport

15.03.2024

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katar će biti domaćin svakog Svetskog prvenstva za fudbalere uzrasta do 17 godina od 2025. do 2029. godine.

OVO SE NIKADA NIJE DESILO U ISTORIJI! FIFA Kataru i Maroku dodelila narednih 10 MUNDIJALA!

Foto: YoutubePrintscreen

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) nedavno je donela odluku da će Katar i Maroko biti domaćini narednih 10 izdanja Svetskog prvenstva za fudbalere i fudbalerke uzrasta do 17 godina. Ovo značajno priznanje pokazuje rastući uticaj Bliskog istoka i Severne Afrike u svetskom fudbalu.

Katar - domaćin Svetskog prvenstva za fudbalere uzrasta do 17 godina

Katar će biti domaćin svakog Svetskog prvenstva za fudbalere uzrasta do 17 godina od 2025. do 2029. godine. Ovo znači da će 48 reprezentacija imati priliku da se takmiči na ovom prestižnom turniru. Interesantno je napomenuti da je Katar već bio domaćin Svetskog prvenstva 2022. godine i da će ponovno ugostiti fudbalski svet u narednom periodu.

Maroko - organizator Svetskog prvenstva za fudbalerke do 17 godina

U istom periodu, Maroko će biti domaćin pet turnira Svetskog prvenstva za fudbalerke do 17 godina, pružajući priliku za 24 ekipe da pokažu svoj talenat i takmiče se na međunarodnom nivou. Maroko će takođe biti jedan od šest organizatora Mundijala 2030, što svedoči o značajnoj ulozi koju ova zemlja ima u svetu fudbala.

Rastući uticaj Bliskog istoka i Severne Afrike

Odluka Fife da poveri organizaciju Svetskog prvenstva za mlade Kataru i Maroku jasno ukazuje na rastući uticaj ovih regiona u svetskom fudbalu. Pored toga, obe zemlje imaju delegate u Savetu Fifa, što dodatno potvrđuje njihovu ulogu u međunarodnoj fudbalskoj zajednici.

Planovi za ubrzanje razvoja reprezentacija širom sveta

Fifa ima ambiciozne planove da ubrza razvoj reprezentacija širom sveta, težnjom da se Svetska prvenstva za igrače do 17 godina održavaju svake godine umesto na svake dve godine. Ovo bi omogućilo svim starosnim grupama igrača da imaju priliku da se takmiče na svetskom nivou i doprinelo bi ubrzanom razvoju mladih fudbalera.


Ove odluke Fife naglašavaju važnost razvoja fudbala među mladima i promociju talentovanih igrača širom sveta. Sa izborom Katar i Maroka za domaćine narednih izdanja Svetskog prvenstva za fudbalere i fudbalerke uzrasta do 17 godina, fudbalska zajednica može očekivati uzbudljive turnire i priliku da vidi buduće zvezde fudbala u akciji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading