"PIROVA" POBEDA ZVEZDE PRED VEČITI DERBI: TSC imao bod u džepu na dva minuta, penali odlučili ishod!

Autor:

Sport

02.03.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Bačkoj Topoli ekipu TSC rezultatom 3:1 u 23. kolu Superlige Srbije.

"PIROVA" POBEDA ZVEZDE PRED VEČITI DERBI: TSC imao bod u džepu na dva minuta, penali odlučili ishod!

Foto: Starsport

Poluvreme u kom smo se nagledali svačega nije uopšte na startu davalo nagoveštaj da će tako izgledati. Prilično dosadnih gotovo prvih pola sata prekinula je povreda kapitena
Zvezde Aleksandra Dragovića. Izgledalo je kao da će to biti veliki peh za Milojevićev tim, međutim, samo nekoliko minuta kasnije, gosti su poveli.

FK TSC - FK CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:1)

'61 Pantović; '36 Kanga (P), '63 Bukari, '84 Hvang

Situacija koja će vrlo verovatno ponovo da podigne buru u javnosti dogodila se nakon višeminutne provere u VAR sobi posle koje je sudija Milan Ilić odlučio da pokaže na belu tačku i ukaže Kangi šansu koju je on oberučke prihvatio i savladao golmana TSC. Nedugo potom Milojević je ponovo bio prinuđen da menja - Lučić je napustio teren zbog povrede, a u igru je kao "bonus" ušao Marko Stamenić. Do kraja poluvremena rezultat se nije menjao, a u drugom delu usledio je pravi "haos". 

Republika

Foto: Starsport

TSC - Crvena zvezda

Pantović je u 61. minutu izjednačio rezultat nakon perfektnog skoka posle kornera, ali je slavlje domaćih trajalo svega dva minuta, pošto je Bukari matirao Ilića iskosa i doneo
veliku radost stručnom štabu Zvezde.

Pokušavao je TSC ponovo da izjednači, ali je u tim trenucima dominirao Glazer. Konačan rezultat meča i tačku na pitanje pobednika postavio je In-Bom Hvang iz još jednog penala šest minuta pre kraja. Ovog puta je Olajinka bio nepropisno oboren, a Korejac je to iskoristio i savladao Ilića. Do kraja meča se povredio i Spajić, pa je Milojević na kraju i treći put bio prinuđen da menja, što mu može predstavljati veliki problem pred 172. večiti derbi.

Ovom pobedom Zvezda je napravila najbolju moguću uvertiru pred večiti derbi koji će se odigrati u subotu. Crveno-beli su posle ovog trijumfa prvi na tabeli, barem na dva sata, pošto je sada na potezu u Humskoj Partizan.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

90. minut - I treći igrač Crvene zvezde je napustio teren zbog povrede. "Osakaćen" je Milojevićev tim pred večiti derbi, pošto je van terena morao i Spajić.

84. minut - Ovog puta je Hvang uspešno realizovao penal i doneo gostima dva gola prednosti.

 

 

83. minut - Još jedan penal za Zvezdu! Olajinku je na nepropisan način sa dve ruke srušio Antonić i za to dobio žuti karton.

77. minut - Oba trenera napravila su izmene. Nešto ranije je Lazetić izvadio Pantovića, Jovanovića i Vulića umesto kojih su ušli Stanić, Radin i Rakonjac. Od igrača Zvezde teren su napustili Endiaje i Ivanić, a ušli su Kraso i Olajinka. Đakovac je potpuno zasluženo dobio ubrzo žuti karton.

67. minut - Kako se rasplamsala borba u Bačkoj Topoli! "Seva" na sve strane u ovim trenucima - Jovanović je žestoko namučio Glazera koji je nekako uspeo da spreči još jedno izjednačenje domaćih.

 

 

63. minut - Neverovatno! Bukari je već doneo vođstvo Zvezdi ponovo! Svega dva minuta potrajala je radost domaćeg tima koju je prekinuo Ganjanin gotovo već u narednom napadu.

 

 

61. minut - Gol! 1:1! Miloš Pantović je izjednačio nakon kornera! Glazer je spasao crveno-bele nekoliko trenutaka ranije, ali ovog puta nije bilo pomoći gostima.

60. minut - Hvang je predao loptu u noge igračima TSC što je rezultitalo velikom šansom za Jovanovića, ali je Glazer odlično odbranio!

53. minut - Sjajno je još jednom centrirao Mijailović, Ivanić je "uhvatio" Ilića na pogrešnoj nozi, ali je poslao loptu glavom tik iznad prečke.

50. minut - Posle pravog meteža u petercu TSC, najdeblji kraj je izvukao golman Ilić kome je morala da se ukaže pomoć.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

45. minut - Kakva intervencija Đige - ukrao je TSC loptu u opasnoj zoni, a Đakovac došao do odlične pozicije za šut, ali se internacionalac Burkine Faso izvanredno isprečio.

45. minut - Drugi žuti karton pokazao je klupi TSC sudija Ilić.

39. minut - Još problema za Milojevića. Nakon što je izašao Dragović, povredu je doživeo i Lučić koji takođe ne može da nastavi meč. Umesto njega mora da uđe "bonus" - Marko Stamenić.

36. minut - 1:0 za Zvezdu! Pogodio je Kanga! Vrlo lepo je šutirao i nije ostavio nikakve šanse Iliću da zaustavi udarac.

 

 

35. minut - Posle pauze koja je trajala oko četiri minuta, dosuđen je jedanaesterac za Crvenu zvezdu! Nema sumnje da će ova odluka sudije ponovo dići buru u javnosti.

27. minut - Ovo može biti veliki problem za goste. Dragović je morao da izađe van terena zbog povrede. Pokušao je da nastavi meč, ali je na kraju bio prinuđen da preda kapitensku traku Spajiću, a zamenio ga je Điga.

Republika

Foto: Starsport

TSC - Crvena zvezda

26. minut - Mijailović je centrirao idealno za Endiajea, Senegalac je odlično pokušao glavom, ali je Ilić zaustavio udarac i odbio loptu.

22. minut - Beležimo prvi pokušaj ka Glazerovom golu. Vrlo lepo su rešili Zvezdin presing i izneli loptu igrači TSC, da bi Vulić šutirao neprecizno.

18. minut - Smenjuju se ekipe u posedu, Zvezda konkretnija ali bez pravog rešenja u završnici.

8. minut - Nakon prave zavrzlame defanzivci TSC nisu uspeli da izbace loptu, Kanga je došao do nje i nije oklevao da je "raspali", ali se zatresla prečka!

2. minut - Kanga je centrirao iz slobodnog udarca, a Endiaje nije zahvatio loptu na adekvatan način.

POČELA JE UTAKMICA

PRE MEČA

15:50 - Podsetimo, u jesenjem delu sezone TSC je "otkinuo" bodove Zvezdi na Marakani kada je posle šoka u poslednjim minutima izborio remi.

15:10 - Poznati su i sastavi obe ekipe:

TSC BAČKA TOPOLA: Ilić – Krstić, Pejić, Antonić, Petrović – Milosavljević, Vulić, Đakovac – Jovanović, Pantović, Ćirković.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Dragović, Spajić, Rodić – Bukari, Hvang, Mijailović, Lučić – Kanga, Ivanić – Ndiaje.

UVOD

Fudbaleri TSC Crvene zvezde od 16.00 časova igraju meč 23. kola Superlige, a ovo će ujedno biti i derbi runde. Direktan prenos je na kanalu Arena sport 1, kao i u LIVE blogu Republike, gde ćemo pratiti dešavanja iz minuta u minut.

Iskusni napadač crveno-belih Aleksandar Katai se vratio treninzima i stavio na raspolaganje treneru Zvezde posle dužeg vremena, te konkuriše za sastav tima danas. Očekuje se da može dobiti šansu sa klupe.

Svi koji me poznaju, znaju da mi je uvek najbitnija prva sledeća utakmica. Protiv TSC-a ćemo izaći u što jačem mogućem sastavu, ne obazirem se na kartone - rekao je Vladan Milojević pred ovaj susret.

Podsetimo, situacija na tabeli domaćeg šamopionata je i te kako uzbudljiva. Lider je Partizan koji je do sada sakupio 56 bodova, a u stopu ga prati Crvena zvezda sa 55.

Borba za titulu će biti izuzetno interesantna, a Zvezda, baš kao i Partizan protiv Železničara danas, želi da pobedi pred derbi koji je na programu 9. marta od 17.00 časova na Marakani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading