NASTANAK ZVEZDINE NAVIJAČKE GRUPE! TUČA sa BED BLU BOJSIMA i baza u centru Zagreba - Kreće serijal "Ultras - Timina priča"! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.02.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je nastala navijačka scena u Srbiji? Kako je formirana grupa Delije Sever? Kakva je bila borba između navijačkih grupa, pogotovo devedesetih godina prošlog veka, u jeku raspada bivše Jugoslavije, bićete u prilici da čujete i vidite u serijalu "Ultras - Timina priča".

NASTANAK ZVEZDINE NAVIJAČKE GRUPE! TUČA sa BED BLU BOJSIMA i baza u centru Zagreba - Kreće serijal "Ultras - Timina priča"! (VIDEO)

Foto: Starsport

Ime Zoran Timić Tima je dobro poznato u navijačkim krugovima, s obzirom da važi za jednog od doajena Zvezdine severne tribine. U ekipu je ušao tako što se spontano kroz utakmice upoznao sa starijima, legendama navijačke scene kao što su - Kajman, Toda, Matke, Žika Inekcija, Pekar. 

Bez zadrške govori o svemu, prvim tučama, akcijama, ali i problemima koji su tada pratili navijače, u jeku nacionalizma. 

- Moja prva navijačka tuča je bila 1982. godine u Zagrebu. Posle utakmice nas je policija zadržala na tribini, bilo nas je oko 150. Posle sat vremena su nas sproveli do zapadne tribine i pokazali nam u kom pravcu je zeleznička stanica. Iznenadili smo se, jer smo mislili da će nas sprovesti u policijsku stanicu. Krenuli smo ka železničkoj stanici, ušli u park, i u tom trenutku smo videli ogromnu grupu Dinamovih navijača koja ide ka nama. Bilo ih je pet puta više nego nas. Verovatno im je neko javio da smo tu. Jedan od starijih navijača nam je rekao: "Ako neko bude bežao, ja ću mu presuditi u Beogradu. Idemo svi u napad, juriš braćo Srbi". Krenuli smo na njih, oni su se uplašili, jer su očekivali da ćemo bežati i počeli su da padaju jedan preko drugog. Bila je zaista ozbiljna tuča. Policija nas je razdvojila na kraju. Tada sam imao 18 godina i to je bila moja prva velika navijačka pobeda. Bio sam ponosan, pobedio sam strah - segment je iz prve epizode u kojoj Tima opisuje kako su izgledala gostovanja u Zagrebu.

Otkrio je i da su navijači Zvezde imali bazu u centru Zagreba i to u istoj zgradi gde su se skupljali navijači Dinama.

- Počeli smo da se družimo sa Srbima iz Zagreba koji su navijali za Zvezdu. To je preraslo u takvo drugarstvo, da je stan u Medulićevoj ulici u centru Zagreba, postao naša navijačka baza tamo. Tu smo se skupljali i smišljali akcije da napadamo navijače Dinama ili Cibone i uzmemo im transparente. U prizemlju te zgrade bila je kafana koja se zove Kalnik - glavna baza Bed Blu Bojsa. To smo saznali tek nekoliko godina kasnije.

Prva epizoda biće emitovana na zvaničnom jutjub kanalu FK Crvena zvezda u nedelju, 4. februara od 20 časova. Serijal ima ukupno sedam epizoda i emitovaće se svake nedelje u istom terminu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading