EKSKLUZIVNO! SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Gudelj POTVRDIO nastup na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

09.01.2024

17:26 >> 17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povreda ipak nije toliko ozbiljna.

EKSKLUZIVNO! SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Gudelj POTVRDIO nastup na Evropskom prvenstvu!

Foto: star sport

Standarni štoper fudbalske tima, neko ko se profilisao kao najstandardniji član defanzivne linije - Nemanja Gudelj, doživeo je povredu igrajući za Sevilju.

Prve progonoze bile su strašne, govorilo se o kidanju meniskusa, a ovo bi značilo i propuštanje Evropskog prvenstva u Nemačkoj 2024. godine jer bi se radilo o višemesečnoj pauzi.

Na ovu temu ekskluzivno za portal Repubilka.rs govorio je otac Nemanje Gudelja, Nebojša, koji je ipak smirio naciju.

- Nije tačna informacija da Nemanja propušta Evropsko prvenstvo, znaće se još tačno, ali u pitanju je meniskus koji nije skroz pukao - rekao je Nebojša Gudelj za Republiku.

Republika

Foto: printscreen youtube

Nemanja Gudelj

 

Nemanja je na putu za Madrid gde će mu biti odrađena operacija, a ostaje da se vidi kolika će biti pauza.

Što se tiče fudbalske reprezentacija Srbije, izostanak Gudelja predstavljao bi ozbiljan udarac.

Budući da selektor Stojković, koji forsira taktiku sa tri štopera, na toj poziciji računa još na Stahinju Pavlovića, Nikolu Milenkovića, Miloša Veljkovića i Srđana Babića. Prva dvojica su zacementirani u startnih 11, Babić i Veljković su uglavnom opravdavali poverenje selektora kada im se ukaže prilika, ali se nameće pitanje ko bi još mogao da pomogne u aktuelnom momentumu.

Tu je, naravno, još uvek mladi Strahinja Eraković (22), miljenik navijača Crvene zvezde, koji od letos brani boje Zenita. Za tim iz Sankt Peterburga ove sezone odigrao je 15 utakmica.

Erhan Mašovič je takođe ozbiljna opcija. Štoper Bohuma u tekućem ciklusu Bundeslige odigrao je 15 utakmica za svoj klub i, kako pišu nemački mediji, dobrim partijama na sebe skrenuo pažnju giganta Borusije iz Dortmunda.

Neko ko šansu vreba iz prikrajka, ali ovdašnjoj široj javnosti predstavlja anosimusa jeste vunderkind Jan Karlo Simić (18). Srbin rođen u Nemačkoj nedavno je debitovao u dresu slavnog Milana, i to na spektakularan način pošto je u pobedi nad Moncom upisao prvenac. Trener Pioli ga je nagradio, pa je Simić u odsustvu standardnih štopera rosonera odigrao još tri utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading