PROTESTI URODILI PLODOM: Smenjen predsednik fudbalskog saveza Bugarske

Autor:

Sport

27.11.2023

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loši rezultati i pritisak javnosti su ga slomili

PROTESTI URODILI PLODOM: Smenjen predsednik fudbalskog saveza Bugarske

Foto: Starsport

Predsednik fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihajlov podneo je ostavku na čelnom mestu organizacije posle punih 18 godina vršenja dužnosti.

Dočekao je Mihajlov da proslavi "punoletstvo" na mestu predsednika saveza, ali je nedugo potom bio primoran da podnese ostavku. Bugarska je bila zakucana za dno tabele u grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj se nalazila između ostalih i sa našim nacionalnim timom, sa samo četiri osvojena boda.

Republika

Foto: Vikipedija

Borislav Mihajlov

 

Mnogi su krivca videli u čoveku koji se smatrao glavnim "osumnjičenim" za loše rezultate nama susedne zemlje, te su pred meč sa Mađarskom napravili nerede u glavnom gradu Bugarske. Nakon toga, Mihajlov je rešio da podnese ostavku, uz reči da je u duhu pomirenja odlučio da se povuče i ustupi fotelju.

On je prethodno već napustio savez nakratko 2019. godine posle rasističkih uvreda tokom duela sa Engleskom, ali je svoju odluku ubrzo potom i poništio.

Nekadašnji golman je pet puta biran na mesto prvog čoveka saveza, a tokom mandata je često bivao u centru skandala u vezi sa nameštanjem mečeva, ilegalnim klađenjem, zloupotrebom sredstava itd. 

Videćemo hoće li ovo uopšte uticati na bugarski fudbal, koji godinama ne može da izađe iz "kanala" u kom se već dugo nalazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading