KAPITEN SRBIJE NAJAVLJUJE! Čeka nas TEŠKA grupa na EP! Tadiću je OVO najbitnije!

Autor:

Sport

22.11.2023

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa "orlova" nije zadovoljan prikazanim u kvalifikacijama za EURO.

KAPITEN SRBIJE NAJAVLJUJE! Čeka nas TEŠKA grupa na EP! Tadiću je OVO najbitnije!

Foto: Starsport

Dušan Tadić

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto je remijem protiv Bugarske u Leskovcu (2:2) izborila drugu poziciju.

Pošto se euforija stišala i utisci slegli, kapiten "orlova" Dušan Tadić sumirao je učinjeno u prethodnom periodu.

- Najbitnije od svega je da smo ostvarili dugo željeni cilj. Čekali smo 24 godina na Evropsko prvenstvo i moramo da budemo zadovoljni što smo uspeli. Što se tiče igre, mogli smo da pružimo mnogo više. Svi smo svesni toga. Imaćemo dovoljno vremena da analiziramo propuste i ispravimo nedostatke - rekao je Tadić za Sportski žurnal.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić

Piksijevi izabranici su propustili šansu da pobedom nad Bugarima stignu do trećeg šešira, pred žreb koji se 2. decembra održava u Hamburgu. Zbog toga će "orlovi" rivale na kontinentalnom šampionatu sačekati iz četvrtog šešira. 

- Dobićemo sigurno tešku grupu! Ipak, to nam nije bitno jer u Nemačku idemo sa željom da se nadmećemo i prikažemo našu zemlju u lepom svetlu - dodaje kapiten srpske selekcije.

"Orlovima" u martu predstoje dva prijateljska meča, gde bi Tadić ukoliko bude igrao, postao rekorder po broju utakmica za nacionalni tim. Još uvek je rekorder Branislav Ivanović sa 105 nastupa za reprezentaciju, dok fudbaler Fenerbahčea ima 104 susreta u najdražem dresu.

- Mnogo puta sam rekao da mi rekord apsolutno ništa ne znači. Bitna su učešća na SP i EP. Želimo da nas ljudi pamte po uspehu i uživaju u našim igrama i ponašanju. Važno je da budemo primer i inspiracija mlađim naraštajima - istakao je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading