ŠTA KAŽU KUGLICE? Evo koja GRUPA bi bila IDEALNA za Piksijeve "orlove"!

Autor:

Sport

22.11.2023

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvlačenje grupa obaviće se 2. decembra u Hamburgu.

ŠTA KAŽU KUGLICE? Evo koja GRUPA bi bila IDEALNA za Piksijeve "orlove"!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na EURO posle 24 godine, remijem protiv Bugarske (2:2) u Leskovcu na stadionu "Dubočica".

Posle završetka mečeva grupne faze kvalifikacija, poznato je da će Piksijevi "orlovi" žreb koji je na programu 2. decembra u Hamburgu, sačekati iz četvrtog šešira u kome se još nalaze Italija, Švajcarska i pobednik baraža Lige nacija.

Pogled na ostale šešire, dovodi nas do toga da vidimo koja bi bila najbolja grupa za četu Dragana Stojkovića Piksija na takmičenju u Nemačkoj.

Foto: Starsport

 

Budući da smo se nedavno sreli u prijateljskom meču sa Belgijom i pretrpeli minimalan poraz (0:1), ova selekcija deluje kao pogodna za "orlove", za razliku od Francuske, Engleske, Portugala, Španije i domaćina Evropskog prvenstva, selekcije Nemačke.

Iz drugog šešira, "po meraku" Srbije bila bi Albanija, sa kojom smo se sastajali prethodnih godina u kvalifikacijama i izlazili kao pobednici. Turska, Danska, Rumunija i Austrija bi nam napravili probleme, dok su nas Mađari oba puta dobili u kvalifikacijama i ne bi bilo pogodno da se opet sastanemo na završnom turniru.

Kada je u pitanju treći šešir, u kome se nalaze Holandija, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka i Hrvatska, iz ove perspektive Slovaci deluju kao najidealnije rešenje, mada se ni duelu protiv komšijske Slovenije ne bismo bunili.

Neprijatna iskustva sa "lalama", Škotima i tenzija okršaja koji nosi meč s Hrvatima govore da je bolje da ih zaobiđemo u Nemačkoj. Česi su nam ranijih godina pravili probleme, te bi i "knedličke" ostavili ovog puta po strani.

U tom slučaju, idealna na Evropskom prvenstvu za izabranike Dragana Stojkovića izgledala bi ovako: Belgija, Albanija, Slovačka, Srbija. Tada bi i plasman u eliminacione runde bio mnogo bliži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading