KVALIFIKACIJE ZA EP: Hrvati minimalcem do Nemačke, Srbin ih namučio! EVO U KOM ŠEŠIRU SU "ORLOVI"!

Autor:

Sport

21.11.2023

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minimalac na Maksimiru.

KVALIFIKACIJE ZA EP: Hrvati minimalcem do Nemačke, Srbin ih namučio! EVO U KOM ŠEŠIRU SU "ORLOVI"!

Foto: www.profimedia.rs

Kraj dugih i neizvesnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sinoć su odigrani poslednji mečevi po grupama B, D i I.

U okruženju se s velikom pažnjom pratila utakmica u Zagrebu u kojoj je Hrvatska ugostila Jermeniju, i pobedila sa 1:0. Ali, to je komšijama bilo dovoljno da izvore plasman na kontinentalnu smotru. Presudio je dol Budimira u 43. minutu. I gosti su imali svoje šanse. Naročito u prvom poluvremenu kada je golman domaćih Livaković skinuo zicer. Nakon toga uglavom je Hrvatska pretila i pobedila bi zapravo daleko ubedljivije da nije bilo jednog Srbina. U pitanju je naturalizovani golman Ognjen Čančarević koji je ponikao u Radničkom iz Kragujevca. Igrao je još i u OFK Beogradu, lučanskoj Mladosti i Radniku sve dok 2019. godine nije otišao u jermenski Alaškert. Čančarević je imao čak 12 odbrana na Maksimiru! Hrvati su završili na drugom mestu Grupe D iza Turske, koja je remizirala u Velsu (1:1).

Ovim trijumfom Hrvati su nastavili trend odlazaka na velika takmičenja, gde u poslednje vreme postižnu i zapažene rezultate, a na žrebu će biti u trećem šeširu. Ujedno je jasniji i put Srbije na Evropskom prvenstvu. Naš tim će na izvlaćenju u Hamburgu 2. decembra biti u četvrtom šeširu. Zajedno sa "orlovima" u najlošije plasiranom šeširu biće i reprezentacije Italije, Švajcarske i tri selekcije koje će plasman u Nemačku izboriti kroz Ligu nacija u martu.

Ovako izgleda sastav šešira:

Prvi šešir: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska.

Drugi šešir: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija.

Treći šešir: Holandija, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka i Hrvatska.

Četvrti šešir: Italija, Srbija, Švajcarska, tri pobednika baraža u Ligi nacija.

U ostalim grupama, Rumunija je overila lidersku poziciju u I grupi pobedom nad direktnim rivalom Švajcarskom (1:0), dok je Izrael slavio u Andori (2:0), kao i Belorusija u Prištini (1:0).

Izenanđenje je priredila Grčka koja je uzela prve bodove Francuskoj - 2:2 u Atini, dok je Holandija bila ubedljiva protiv Gibraltara u grupi B (6:0).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading