OGROMAN NOVAC ZA PLASMAN NA EVRO 2024: Evo koliko će se sliti u kasu FSS!

Autor:

Sport

19.11.2023

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogata nagrada!

OGROMAN NOVAC ZA PLASMAN NA EVRO 2024: Evo koliko će se sliti u kasu FSS!

Foto: Starsport

Fudbalski savez Srbije biće bogato nagrađen za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbaleru naredne godine u Nemačkoj! U kasu FSS sliće se čak 9,5 miliona evra na ime plasmana na smotru najboljih reprezentacije Starog kontinenta.

A, to je samo deo kolača, koji će biti još bogatiji. Naravno to će zavisiti od rezultata koje postignemo na takmičenju. Svaka pobeda u grupi na Evropskom prvenstvu donosi 1.000.000 evra, dok remi plaća 500.000 evra.

Ako se Srbija plasira u osminufinala, sleduje joj odatnih 1,5 miliona. Plasman u četvrtfinale vrednuje se sa još se sa 2,5 miliona evra, dok je nagrada za polufinale 4 miliona evra. Pobednika Evropskog prvenstva čeka 8 miliona evra, a poraženog tri miliona manje.

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo pošto je remizirala protiv selekcije Bugarske rezultatom 2:2 (1:0) na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Strelci za naš tim bili su Miloš Veljković i Srđan Babić, dok su golove za goste postigli Rusev i Despodov.

"Orlovi" se posle 24 godine najzad kvalifikovali na završni turnir, a nakon što su zauzeli drugu poziciju u kvalifikacionoj Grupi G. Piksijev tim osvojio je 14 bodova, četiri manje od prvoplasirane Mađarske, odnosno tri više od Crne Gore koja je završila na trećoj poziciji u grupi. Žreb je 2. decembra u Hamburgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading