ODUVAO ZVEZDINOG DŽELATA I OSTALU KONKURENCIJU: Belingem "Zlatni dečko" sa 97% glasova!

Autor:

Sport

17.11.2023

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćavi Simons i Džamal Musijala nisu imali šansu!

ODUVAO ZVEZDINOG DŽELATA I OSTALU KONKURENCIJU: Belingem "Zlatni dečko" sa 97% glasova!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativac Engleske Džud Belingem (20) osvajač je nagrade "Zlatni dečko" za najboljeg mladog fudbalera na svetu po izboru italijanskog sportskog lista "Tutosport".

U konkurenciji igrača do 21 godine, vezni igrač Real Madrida rođen 2003. godine odskočio je i potpuno zasluženo dobio laskavo priznanje. Belingem dobio čak 97 odsto glasova, koliko je 2017. godine imao i Kilijan Embape, i razbio konkurenciju u trci za prestižno priznanje. Glavni konkurenti bili su mu fudbaler Bajerna Džamal Musijala i Lajpcigov Ćavi Simons, koji je nedavno postigao dva gola u dvomeču sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

Džud Belingem je tako objedinio priznanja za najboljeg mladog fudbalera na svetu od strane FIFA ("Kopa trofej") i "Tutosporta ("Zlatni dečko"), a na to bi trebalo dodati i 18. mesto u izboru za najboljeg igrača na planeti.

Englez igra fantastično ove sezone nakon što je letos iz Borusije Dortmund stigao u Real Madrid. Transfer je bio težak 100.000.000 evra. Ali, očigledno da se isplaćuje pošto mladi engleski fudbaler igra sjajano na stadionu "Santjago Bernabeu". Belingem je dosad postigao 13 golova za "kraljevski" klub i dodao tri asistencije, što ga čini najboljim igračem u timu Karla Anćelotija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading