ATLETIKO MADRID ČUVA TRENERA: Dijego Simeone produžio ugovor do 2027. godine!

Autor:

Sport

09.11.2023

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac je u klubu od 2011.

ATLETIKO MADRID ČUVA TRENERA: Dijego Simeone produžio ugovor do 2027. godine!

Foto: Tanjug/AP

Trener Atletika iz Madrida, Dijego Simeone, produžio je ugovor sa klubom do 2027. godine, što je obradovalo sve navijače ovog popularnog španskog tima koji sedi na klupi "jorgandžija" od 2011.

Od tada pa do danas, ovaj argentinski trener je osvojio osam trofeja sa Atletikom. To uključuje dve titule u Primeri, Kup kralja, dve Lige Evrope, dva Superkupa Evrope i Superkup Španije. Simeone je postao jedan od najuspešnijih trenera u istoriji kluba, a svojim radom i rezultatima kontinuirano uspeva da stvori tim koji je konstantno u igri za titulu u španskoj ligi.

Ipak, nije sve bilo tako sjajno za Simeonea i Atletiko. Dva puta su poraženi u finalu Lige šampiona, 2014. i 2016. godine, što je svakako veliki udarac za svakog trenera. Ipak, Simeone nije gubio motivaciju i nastavio je da radi sa svojim timom kako bi u budućnosti osvojili ovaj prestižni trofej.

Simeone je u karijeri vodio Atletiko na 642 utakmice, od kojih je 380 pobedio, 145 završio nerešeno i 117 izgubio. On je postao jedan od najdugovečnijih trenera u klubu, a njegov ugovor do 2027. godine samo potvrđuje da klub ima veliko poverenje u njega.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading