ENGLEZ SE VRAĆA KUĆI: Runi posle jednog dana našao nov posao

Autor:

Sport

09.10.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubojiti napadač će raditi u Čempionšipu.

ENGLEZ SE VRAĆA KUĆI: Runi posle jednog dana našao nov posao

Foto: Tanjug/AP

Vejn Runi

Vejn Runi je u nedelju sporazumno raskinuo ugovor sa DC junajtedom, a već u ponedeljak pronašao nov posao. Proslavljeni engleski napadač trenersku karijeru će nastaviti u domovini i to u Čempionšipu gde će sesti na klupu Birmingema.

Birmingem, koji je ranije danas otpustio Džona Justasa sa mesta menadžera, trenutno je šesti u drugoj ligi Engleske sa 18 bodova, čak 12 manje od vodećeg Lestera i deset manje u odnosu na Ipsvič. Inače, Birmingem ima dve vezane pobede u  Čempionšipu protiv Hadersfilda (4:1) i Vest Bromvič Albiona (3:1). Zato se od Runija očekuje da dodatno trgne ekipu kako bi se serija pobeda nastavila i pokušao da se uhvati priključak za mesta koja vode u Premijer ligu.

 

 

S druge strane, kada je u pitanju Runijevo trenersko iskustvo, on je karijeru započeo u Derbi kauntiju, a potom je radio u DC junajtedu u kojem je igrao pre nego što je otišao u derbi i tamo okačio kopačke o klin.

Runi je najveći deo igračke karijere, od 2004. do 2017. godine, proveo u Mančester junajtedu, prethodno je igrao za Everton, u koji se i vratio posle perioda provedenog na Old Trafordu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading