ŠOK U AMERICI: Ubojiti napadač MOMENTALNO napustio klub

Autor:

Sport

08.10.2023

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporazumni raskid stupa na snagu odmah.

ŠOK U AMERICI: Ubojiti napadač MOMENTALNO napustio klub

Foto: www.profimedia.rs

Vejn Runi i njegov klub DC junajted sporazumno su se razišli! Nekada ubojiti napadač a od skoro fudbalski trener i član MLS lige dogovorili su se da je najbolje da svako krene svojim putem.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Razgovarali smo sa Vejnom i složili se da je za nas najbolje da se raziđemo u ovom trenutku. Zahvalni smo Runiju za sve što je učinio za naš klub i za fudbal u glavnom gradu  SAD, prvo kao igrač i kapiten DC junajteda, a od nedavno kao naš trener. On ostaje važan deo porodice kluba i cenjen prijatelj - rekao je Džejson Levijen, izvršni direktor DC junajteda, pa nastavio:

Ova odluka otvara put našem sledećem generalnom direktoru da ima punu priliku da prenese novu filozofiju i strukturu u naše sportske operacije, što počinje kritičkom identifikacijom glavnog trenera koji će se najbolje uskladiti sa ovim.

Podstimo, Runi se pridružio DC junajtedu u junu 2018. kao igrač. Tokom svog boravka umeđu crno-crvenima on je na 48 mečeva postigao 23 gola i asistirao 15 puta. Uvršten je u najbolji tim MLS lite ge sezone, igrao je na ol-staru 2019. i bio je MLS MVP finalista 2018.

Potom se preselio u Derbi kaunti i tu završio igračku i započeo trenersku karijeru. Potom se vraća u DC junajted gde je za glavnog trenera crno-crvenih imenovan 12. jula 2022. godine. Uprkos tome što klub nije uspeo da uđe u plej-of MLS kupa 2023. Runi je ostvario puno sa DC junajtedom koji je regularni deo sezone završio sa ukupno 40 bodova i rekordom od 10 pobeda, 10 remija i 14 poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading