PODELJENE NAGRADE U PREMIJER LIGI: Haland NAJBOLJI fudbaler, Saka predvodi mlade zvezde!

Autor:

Sport

29.08.2023

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezi su se odlučili za najboljih 11.

PODELJENE NAGRADE U PREMIJER LIGI: Haland NAJBOLJI fudbaler, Saka predvodi mlade zvezde!

Foto: Tanjug/AP

Zajednica profesionalnih fudbalera Premijer lige objavila je dobitnike nagrade za prošlu sezonu.

Erling Haland, fudbaler Mančester sitija, zasluženo je dobio titulu najboljeg igrača, pošto je u svojoj debi sezoni za Mančester siti srušio rekord lige, sa neviđenih 36 postignutih golova, dva više nego što su dali Robi Fauler i Endi Kol, koji su ranije držali ovaj rekord.

Haland takođe predvodi najbolji tim Premijer lige, u kojem se nalaze još četvorica njegovih saigrača. Džon Stons i Ruben Dijaš čine štoperski tandem, a tu su još i Rodri, odnosno Kevin De Brujne u veznom redu.

Zanimljivo je napomenuti da su i De Brujne i Stons bili u trci za nagradu najboljeg igrača, zajedno sa zvezdama poput Harija Kejna, Martina Odegarda i Bukaja Sake.

Saka, koji je već drugi put dobio priznanje za najboljeg mladog igrača godine, pridružuje se ekskluzivnom društvu u kom se nalaze Vejn Runi, Robi Fauler i Rajan Gigs, koji su takođe poneli ovu čast više puta.

Navedeni igrači čine i sastav idealnih 11 Premijer lige, koji je upotpunjen Vilijemom Salibom i Eronom Ramzdejlom iz redova Arsenala, dok desni bok pripada Kijeranu Tripijeu iz Njukasla. 

Podsetimo, nova sezona Premijer lige je već počela, a posle tri odigrana kola na vrhu se nalazi Mančester siti, jedina ekipa sa svih devet bodova, a prate ih Arsenal, Liverpul, Vest Hem i Totenhem, koji su sakupili po sedam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading