"BRĐANI" U PAKLU PIREJA! Matić ZNA kako da ZAUSTAVI crveno-bele!

Autor:

Sport

23.08.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Čukaričkog Igor Matić izjavio je da je Olimpijakos veliki favorit u predstojećim mečevima plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

"BRĐANI" U PAKLU PIREJA! Matić ZNA kako da ZAUSTAVI crveno-bele!

Foto: Starsport

Igor Matić

Novi šef struke "brđana dodao je da njegov tim mora hrabro da odigra utakmice protiv ekipe iz Grčke.

Olimpijakos dočekuje Čukarički u prvom meču plej-ofa Lige Evrope večeras od 21 sat u Atini.

- U ovom dvomeču Olimpijakos je favorit, moramo realno da govorimo. Treba da stojimo mirno kad pričamo o toj ekipi, koja je gigant grčkog i evropskog fudbala. Klub sa najviše trofeja tamo, mnoštvom mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona, igrači sa velikim karijerama. Motiva nam neće nedostajati, za ovakve utakmice o tome igračima ni ne treba ništa da pominjem. Opet, motiv i želja treba da se kanališe, a moramo da budemo pre svega mudri, pametni i hrabri kako bi došli do željenog rezultata u Atini - rekao je Matić, prenosi zvanični sajt kluba.

Proslavljeni as napominje da je njegova ekipa spremna za duel sa grčkim klubom.

- Spremali smo utakmicu protiv Olimpijakosa u odnosu na kvalitete protivnika. Svaki novi šef ima drugačije zahteve, ali sada zaista nemamo mnogo vremena. Vidim da je ekipa fokusirana, verujemo naravno da možemo da napravimo dobre stvari, uz sav respekt rivala. Vreme će pokazati da li ćemo da porastemo kao ekipa posle ovih mečeva, ali svakako da bi ekipa trebalo da bude bolja posle takvih iskustava - dodao je trener superligaša sa Banovog brda.

Foto: Starsport

 

Bolji iz duela između Čukaričkog i Olimpijakosa igraće u Ligi Evrope, dok će poraženi nastaviti takmičenje u Ligi konferencija.

- Sjajna je stvar što se ekipa izborila za grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Imamo privilegiju da odigramo dva meča u kvalifikacijama, potom još šest evropskih, izmerićemo gde smo u ovom trenutku protiv izuzetno kvalitetnih rivala. Ako se desi da prođemo Olimpijakos, to bi bila sjajna stvar za klub. Sa utakmicama protiv takvog rivala možemo mnogo da dobijemo. Ponavljam, moramo da budemo hrabri i mudri. Već sam govorio na uvodnoj konferenciji, pritisak kao pritisak nemam. Ima samo pozitivnih stvari, adrenalina, ali nikako nema pritiska od greške, pritiska da nećemo napraviti rezultat - naveo je Matić.

Bivši kapiten belo-crnih napominje da svi u njegovom igračkom kadru moraju da budu tim.

- Imamo veliki roster, 30 igrača, ali je raspored toliko zgusnut, da će biti prilike za sve u narednom periodu. Nije bitno da li je neko starter, da li će ući sa klupe, ili u nekom momentu biti na tribinama. Potreban nam je svaki igrač, član uprave, svaki čovek u klubu, u ovakvim mečevima i uopšte u narednom periodu. Jeste Olimpijakos veliki favorit, ali nadu niko ne može da nam oduzme. Čast i privilegija je biti deo ovakvih mečeva - izjavio je Matić.

Revanš duel između Čukaričkog i Olimpijakosa biće odigran 31. avgusta u Leskovcu na stadionu "Dubočica", koji je sinoć zvanično otvoren.

- Imaćemo u budućnosti još ovakvih stadiona, država dosta ulaže, svaka čast na tome. Sjajan je bio ambijent na stadionu Dubočice, siguran sam da će publika najpre podržati i nas, a potom i gledati velike evropske ekipe na tom prelepom zdanju. Blizu je i Grčka, doći će i njihovi navijači, čeka nas sjajan ambijent - zaključio je Igor Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading