KRAJ AGONIJE U MADRIDU! Benzema se OPROSTIO golom od Reala! "Kraljevići" se opet OBRUKALI! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.06.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri madridskog Reala igrali su nerešeno protiv Atletik Bilbaa 1:1 (0:0), u poslednjem 38. kolu La lige.

KRAJ AGONIJE U MADRIDU! Benzema se OPROSTIO golom od Reala! "Kraljevići" se opet OBRUKALI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema

"Kraljevski klub" je ovim remijem sačuvao drugo mesto i razočaravajuću sezonu završio na drugom mestu, kao najbliži pratilac šampiona Barselone, sa 78 bodova.

Atletik je do vođstva mogao već u 10. minutu, kada je Toni Kros igrao rukom u šesnaestercu, a sudija pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo Mikel Vesga, ali je njegovu nameru pročitao Tibo Kurtoa i odbranio udarac sa 11 metara!

Ipak, već na startu drugog dela, tačnije u 49. minutu, gosti su stigli do prednosti. Ojhan Sanset iskoristio je neopreznost u zadnjoj liniji Madriđana i pogodio za veliku radost Baskijaca - 0:1.

Kapiten domaćina Karim Benzema se golom oprostio od dresa Reala, pošto će u narednoj sezoni, po svoj prilici, nastupati u Saudijskoj Arabiji. Francuz je u 77. minutu sigurno izveo drugi dosuđen penal na meču, ali u korist "kraljevića", pošto je prethodno Juri Beršiše neoprezno startovao u svom kaznenom prostoru.

Gradski rival Reala, madridski Atletiko je takođe odigrao nerešeno, na gostovanju Viljarealu (2:2) i propustio šansu da se domogne vicešampionske pozicije.

Džekson je već u 9. minutu doveo "žutu podmornicu" u vođstvo, ali je golovima Anhela Koree, na obe asistencije Antoana Grizmana, došao do potpunog preokreta - 1:2.

Atletiko je u 71. minutu ostao bez Aksela Vicela, koji je dobio crveni karton, pa su brojčano jači domaći fudbaleri stigli do boda u sudijskoj nadoknadi preko Horhea Paskvala - 2:2.

Sevilja je osvajanjem Lige Evrope izborila plasman u Ligu šampiona, pa je njihovo gostovanje u San Sebastijanu bilo turističko.

Nezainteresovanost tima iz Andaluzije iskoristili su fudbaleri Real Sosijedada i slavili sa 2:1, golovima Mendeza i Čoa, dok je čast Sevilje spasio Erik Lamela u 77. minutu. Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj igrao je do 46. minuta, kada ga je zamenio Francuz Tangi Nijanzu. Mrežu gostiju je svih 90 minuta čuvao bivši član "orlova" Marko Dmitrović.

LA LIGA, 38. (poslednje) kolo:

Real - Bilbao 1:1 (0:0)
/Benzema p77 - Sanset 49/

Majorka - Rajo Valjekano 3:0 (0:0)
Muriki 50, Kopete 71, A.Rodrigez 90/

Osasuna - Đirona 2:1 (0:0)
/Budimir 52, 55 - Rajnijer 71/

Sosijedad - Sevilja 1:1 (1:0)
/Mendez 27, Čo 70 - Lamela 77/

Viljareal - Atletiko Madrid 2:2 (1:1)
/Džekson 9, Paskval 90 - Korea 18, 56/

Selta - Barselona (21)

Elče - Kadis (21)

Espanjol - Almerija (21)

Betis - Valensija (21)

Valjadolid - Hetafe (21)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading