OVO MOŽE SAMO ŽOZE! Murinjo BACIO medalju na tribine, navijač ostao u ŠOKU! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

01.06.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalac nije navikao na srebro.

OVO MOŽE SAMO ŽOZE! Murinjo BACIO medalju na tribine, navijač ostao u ŠOKU! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Fudbaleri Sevilje osvojili su Ligu Evrope pošto su u finalnom meču posle penala uspeli da savladaju Romu.

U regularnih 90 minuta bilo je 1:1, Dibala je doveo Rimljane u vođstvo u 35. minutu, a Sevilja je izjednačila autogolom Manćinija u 55. minutu.

Kasnije golova nije bilo, ušlo se u penal seriju posle koje su do pehara stigli Španci. Bilo je ovo prvo evropsko finale koje je Žoze Murinjo izgubio kao trener, a Portugalac nije mogao da se pomiri sa porazom.

Tokom meča ušao je u sukob sa srpskim golmanom Markom Dmitrovićem, po završetku utakmice nasrnuo je na sudiju Entonija Tejlora na parkingu, ali to nije bilo sve što je Portugalac uradio.

Murinjo nije želeo da prihvati srebrnu medalju, te je istu bacio na tribine i poklonio jednom navijaču koji je ostao u šoku.

 

 

Dobio je neviđene ovacije Žoze, te je jasno da samo on može da napravi ovakav haos, a da za to bude nagrađen.

 

 

Po završetku utakmice odao je Murinjo priznanje svojim fudbalerima:

Rekao sam da ćemo odavde otići sa peharom ili mrtvi. Mrtvi smo umorni i fizički i mentalno, jer mislimo da je ovo bio nepravedan poraz uz mnogo incidenata o kojima može da se diskutuje. Međutim, mi smo i ponosni. Uvek kažem da možete da izgubite utakmicu, ali nikad ponos i profesionalizam. Osvojio sam pet evropskih finala, izgubio sam ovo, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve ove sezone - istakao je, između ostalog, Žoze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading