SEVILJA GOSPODARI LIGOM EVROPE: Majstorija Vlahovića bila je uzaludna, "berberi" u novom finalu!

Autor:

Sport

18.05.2023

23:37 >> 23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmi meč za trofej u ovom takmičenju za klub iz Andaluzije.

SEVILJA GOSPODARI LIGOM EVROPE: Majstorija Vlahovića bila je uzaludna, "berberi" u novom finalu!

Foto: Tanjug/AP

FK Sevilja

Fudbaleri Sevilje ponovo se se plasirali u finale Lige Evrope. Popularni "berberi" savladali su Juventus na svom Ramon Sančez Pishuanu sa 2:1 i tako pokazali da remi 1:1 u Torinu nije bio slučajnost.

Nakon prvog poluvremena bez golova, usledio je pravi triler u nastavku.

Uz dužno poštovanje Moize Kenu, tamnoputi napadač ne može da bude izbor pre Dušana Vlahovića, a Srbin je to još jednom dokazao. 

Naime, reprezentativac naše zemlje zamenio je Kena u 64. minutu meča polufinala Lige Evrope, a samo 100 sekundi kasnije na fantastičan način donosi prednost Juventusu. Vlahović je maestralno prebacio Jasina Bona za vođtsvo "stare dame" i muk na tribinama punog stadiona u Andaluziji.

Međutim, samo šest minuta kasnije Sevilja je izjednačila. Strelac za "berbere" bio je Suso. Nekadašnji fudbaler Milana sjajno je pogodio sa ivice kaznenog prostora.

Usledili su produžeci, a tamo su domaći stigli do zlatna vrednog gola.  Igrao se 95. minut kada je Erik Lamela sjano reagovao glavom na odličan centaršut Brajana Žila.

Sevilja je šest puta u klupskoj istoriji osvajala ovaj trofej, poslednji put 2020. godine. Novu priliku imaju 31. maja u Budimpešti, protivnik španskoj ekipi biće Roma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading