ZEMLJOTRES U NAJAVI! Čukarički NEĆE da igra protiv Vojvodine! Brđani GRME - ovo je SKANDAL!

Autor:

Sport

17.05.2023

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica polufinala Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog prekinuta je zbog vremenskih nepogoda.

ZEMLJOTRES U NAJAVI! Čukarički NEĆE da igra protiv Vojvodine! Brđani GRME - ovo je SKANDAL!

Foto: Starsport

Provala oblaka u 32. minutu uticala je da se meč na "Karađorđu" prekine i bude nastavljen u četvrtak.

"Brđani" su u tom trenutku vodili sa 2:0 golovima Viktora Rogana u sedmom i Badamosija u 27. minutu, čime su krčili put ka finalu i megdanu sa Crvenom zvezdom, ali su propozicije stale protiv Čukaričkog, jer kako nalažu - utakmica mora da krene ispočetka!

Naime, prema Propozicijama takmičenja za Kup Srbije nije tačno definisano šta se radi kada je nastavak utakmica u pitanju, pa će tako morati da se primene opšte odredbe Pravilnika o stalnim takmičenjima u sistemu FSS.

Foto: Starsport

direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević

- Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji su se nisu mogli otkolniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica, ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno - piše u Pravilniku o fudbalskim takmičenjima FSS.

Treba reći da se Propozicije u Kupu Srbije razlikuju od onih u Mozzart Superligi gde je tačno propisano da se u slučaju prekida utakmica nastavlja od onog minuta u kom je prethodno prekinuta. Nasuprot tome, takva pravila ne važe u pravilniku Kupa.

Prema saznanjima "Sportkluba", čelnici Čukaričkog odbijaju da se utakmica igra od prvog minuta i da neće pristati na novi meč, ali će o svemu poslednju reč dati Takmičarska komisija.

- Ovo je skandal, zašto smo pre mesec dana posle prekida duela sa Partizanom nastavljali meč od 21. minuta. Sad imamo drugačiju situaciju, da igramo novi meč. Neka mi neko objasni zašto su pravila drugačija. Ovo je presedan - rekao je Vladimir Matijašević za Mozzart Sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading