PARTIZAN JE FAVORIT U DERBIJU? Delije ZABRINUTE zbog jednog podatka!

Autor:

Sport

25.04.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li Crvena zvezda da sruši neugodnu tradiciju?

PARTIZAN JE FAVORIT U DERBIJU? Delije ZABRINUTE zbog jednog podatka!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Sve je spremno za predstojeći 170. večiti derbi koji će se odigrati u okviru 32. kola Superlige Srbije.

Partizan i Crvena zvezda će na teren u sredu od 18.30 u Humskoj, a daleko veći rezultatski motiv imaju crno-beli koji se bore za izlazak na evro scenu.

Crno-beli bi u slučaju neuspeha ozbiljno ugrozili šanse da se plasiraju u neko od evropskih takmičenja naredne sezone jer se trenutno nalaze na četvrtom mestu Superlige Srbije sa 57 osvojenih bodova koliko ima i petoplasirana Vojvodina, dok TSC na trećem mestu beži pet, a Čukarički na drugom čak osam poena. Sa druge strane, Crvena zvezda je već osvojila titulu, tako da će daleko rasterećenije ući u ovaj okršaj.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

 

Ipak, veliki motiv imaju i izabranici Miloša Milojevića koji žele da prekinu neugodnu tradiciju vezanu za večite derbije u Humskoj. O čemu se zapravo radi?

Uprkos višegodišnjoj dominaciji, Crvena zvezda je od 2016. bez pobede na stadionu u Humskoj, a samo dvojica igrača iz trenutnog pogona bili su akteri tog meča - Slavoljub Srnić i Aleksandar Katai. Tada su crveno-beli slavili sa 2:1 i do danas taj uspeh nisu uspeli da ponove.

Takođe, slast pobede na večitom derbiju u Humskoj osetila su još samo dva fudbalera iz aktuelnog sastava Zvezde. U pitanju su Srđan Mijailović i Mirko Ivanić. 

Sve ovo biće ogroman motiv crveno-belima da pokušaju da stignu do pobede i prekinu crni niz na stadionu u Humskoj, a pomenuti podatak uliva nadu grobarima i prema toj tradiciji Partizan bi čak mogao da se smatra favoritom u predstojećem derbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading